Forum

remote copy
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

remote copy

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
867 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

3 parda peer persistence  ve remote copy arasındaki fark nedir.

 
Gönderildi : 16/06/2016 16:30

(@h-koraygunduz)
Gönderiler: 301
Üye
 

Selamlar;

Kısaca;

Remote Copy => Replikasyon çözümüdür. Datayı 2 3PAR arasında replike eder.

Peer Persistence => Failover çözümüdür. Disk kullanan sistemler aynı anda 2 3PAR pathlerini de görür ancak standby olan pathler hazırda bekler. Bir 3PAR giderse sistem hissetmeden diğerinden devam eder. İki sistemi de arada bulunan Quorum dinler ve failover a o karar verir.

 

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 16/06/2016 17:03

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

hocam veeam, vmware replicaiton arasında remote copy ne farkı var biri lun biri sanal taşıyor hangi duruma secim karar veriliyor ?

 
Gönderildi : 17/06/2016 03:45

(@h-koraygunduz)
Gönderiler: 301
Üye
 

Selamlar;

Kağıt üstünde replikasyon ikisi de ancak biri storage base çözüm yani storage katmanında bu işi halledersin. Diğeri de vmware üzerinde tabi burada şunu düşünmek lazım. Bu işi nerede halledeceksin. Storage üzerinde halletmen her zaman daha tercih edilir. Sistemlerin bunu bilmez replikasyonu da hardware yapar. Birde şunu düşün. Ortamda vmware dışında kullanılan bir lun var nasıl yapacaksın ? o zaman yine remote copy ihtiyacın var. O yüzden replikasyon amacın varsa bunu storage tarafında halletmen daha iyi olacaktır.

Teşekkürler

 
Gönderildi : 17/06/2016 04:11

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Ferudun bey merhaba,

Koray hocamın sağolsun çok güzel cevap vermiş, ama ben sorunuz üzerine ilk cevabın daha iyi anlasılabilmesi için açmak isterim o zaman aradaki fark daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum. 

Koray hocam diyorki Merkez'de sunucular ve storage var, FKM var orada sadece storage'de olabilir isterseniz sunucuda koyabilirsiniz. 3PAR storage üzerindeki diskleri FKM replike ediyorsunuz anlık olarak merkezdeki storage'in başına bişi geldi ve durdu aniden, sizi 0 kesinti hatta ping kaybı dahi olmadan hiç bir şeye dokunmadan manuel bir işlem yapmadan merkezdeki sistemleriniz çalışmaya devam ediyor bu yapı size bunu sağlıyor çünkü merkezdeki sunucular FKM'deki storage sisteminede bağlı durumda oluyor. Yani iki storage var ortamda ama VMware ortamınız sanki tek storage varmış gibi görüyor arka tarafta.

Merkez tamamen indi aşağıya FKM'de fiziksel sunucularınız var ve VMware cluster'a dahiller diyelim merkez sunucu storage tamamen aşağıya inerse oradaki fiziksel sunucular sanal makinaları kendi üzerinde ayağa kaldıracaktır bu arada yapılması gerekn manuel iş FKM network'ü farklı ise ona göre gerekli düznelemeleri yapmaktır.

Diğer replikasyon senaryolarında FKM açılış senaryosunu ayağa kaldırmak sizin elinizde, o senaryolarda kesinti vardır manuel veya otomatik olarak olarak bir şekilde kapanan makinaları tekrar açıp diğer site üzerinde hizmete almak gerekiyor, hele birde dış IP ler farklı ise baya bir çalışmanız efor sarfetmeniz gerek sistemin tekrar düzgün bir şekilde hizmet etmeye başlayabilmesi için. 

Storage replikasyonu size merkezdeki storage'in başına bişi gelmesi halinde sisteminiz 0 (Sıfır) kesinti ile sanki hiç bir şey olmamış gibi çalışmaya devam etmesini garanti ediyor, fark buradadır.

Saygılarımla.

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 17/06/2016 12:03

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

hocam 3par da  kaç çeşit replikasyon senaryosu var. bu secenekler hangi altyapı için kullanılıyor yani anlamlarını anlatabilirmisiniz.  replikasyon problemleri için wan optimizasyon cihazları çözermi. örneğin 400 km ilerdeki şantiyemize 100 mb hat sekron replikasyon sorun olursa wan optimizasyon cihazı sorunu cozermi yoksa gönderilen datada önemlimi burada 

 
Gönderildi : 03/11/2016 02:02

Paylaş: