Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Storage

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
399 Görüntüleme
(@yavuzyildiz)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Yabancı bir holding kuruluşunun Türkiye'deki fabrikaları ve ofisleri teknoloji sorumlusuyum.yeni başladım

fabrika ve ofislerde Qnap sistemi kurulu. yedeklemede sıkıntı çekmekteyiz.. yanlış yedekleme bozuk yedekleme vs gibi.. öğle demişler. eskiler

bende sunu olarak fabrikaya profesyonel yönetimi ve güvenliği olan storage sistemini kurabiliriz dedim..fabrika dışındaki ofislerde proje-satış-teklif vs gibi çok önemli dosyalar mevcut..fabrikada da muhasebe-ik-finans-satınalma-teknik çizim ofisi vs..server ful dolu yani.qnap sistemi kapasiite düşük almışlar ve yetersiz. yani çok yoğun bir yedekleme miz olacak ve güvenlikli olacak. diğer yerlerdeki ofislerin ( Ankara-İstanbul) gibi. tüm yedeklerini fabrikada storage sisteminde yedeklemeyi düşünüyorum. bu konuda yönetime çok mantıklı geldi ve kapsamlı bir araştırma yapmamı istedi..buna göre ben araştırdığım kadarı ile IBM storage miçin profesyonel çözümler sunuyor.. bu konuda bu işin uzmanlarından mfikir edinmek istiyorum.. IBM ilede sınırlı değil tabi.. (not: yedekleme kapasitesi her zaman yükselerek devam ediyor)

selamlar.. 

 

 

 
Gönderildi : 26/07/2015 01:49

(@h-koraygunduz)
Gönderiler: 301
Üye
 

Selamlar;


HP tarafında önerebileceğim ürünler;


Storage için;


Giriş Seviyesi


 MSA 2040 serisi


Orta Ölçekli için;


3PAR 7000 serisi


olabilir. High End seviyede bir ürün arıyorsanız iş değişir onu değerlendirmek gerekir. Bu konuda 3PAR 10000 serisi olabilir.


 Yedekleme Ünitesi için;


Bu Storage ürünleri ile uyumlu StoreOnce ürününü önerebilirim. Bu cihaz ile tekilleştirme vb. ile alan tasarrufu yapabilir ihtiyacınıza göre ölçeklendirebilirisiniz.


Teşekkürler

 
Gönderildi : 26/07/2015 05:02

(@tolgaasik)
Gönderiler: 383
Illustrious Member
 

Merhaba;

Oncelikle ihtiyac analizi yapmaniz lazim. Storage konusu burada hemen sunu alin hersey duzelir diyebilecegimiz bir konu degil. Proje butceleri de bu konuda onemli rol oynamaktadir. En iyisi vendor'lar ile gorusup kendi ihtiyacınızı anlatıp, size en uygun ürünleri ortaya koymaktır. Sonrasinda fiyat/performance vs kıyaslamalarla dogru secimi yaparsiniz.

bu konuda NetApp, EMC, IBM, HP gibi onemli markalar ve ürünleri var. Hepsinin de Turkiye ofisi var. Bence kendileri ile irtiabata gecin ve ihtiyacinizi karsilikli olarak konuşun.

 

 

 
Gönderildi : 26/07/2015 19:24

(@yavuzyildiz)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

teşekkür ederim

IBM Türkiye ofisi Hp destek ofisi  ile irtibata geçeceğim

iyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 27/07/2015 03:13

Paylaş: