Forum

Intel Entry Storage...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Intel Entry Storage System SS4200-E Dosya İzin Sorunu

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
503 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Yapımızda "intel entry storage system ss4200-e" isimli storage bulunmakta.Bu storage'i bir nevi fileserver olarak kullanmak istiyorum.Storage domaine alınabiliyor burda problem yok.



Storage üzerinde root paylaşım dosyalarını oluşturduktan ve gerekli izinleri verdikten sonra alt dosya izinlerini değiştirmeme izin vermiyor.Yani ben \\storage içindeki alt dosyalara erişip admin olarak gerekli kullanıcı ve grup izinlerini atayamıyorum.Acaba bu storage in böyle bir esnekliğimi yok ya da ben bir yerde yanlış mı yapıyorum? Bilgisi olan arkadaşlar var mı?


Kolay gelsin..

 
Gönderildi : 27/05/2010 17:16

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, cihazın desteği var : http://www.intel.com/assets/pdf/general/318482.pdf   Fakat nerede yanlış yaptığınız konusunda pek fikir sahibi olamadım. İzin vermiyor derken nerede takılıyorsunuz? fqdn : dc.sirket.local,  ou' ya ne yazıyorsunuz? Paylaşım klasörünün publish edilmesinde sıkıntı olabilir : http://support.microsoft.com/kb/234582

 
Gönderildi : 27/05/2010 17:45

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Alper Bey,
Ou yu boş geçiyorum ama domaine dahil oluyor.Sorun şu; Yukardaki şekilde "shared folders" kısmında paylaşım klasörlerini oluşturuyorum.User accounts kısmında domain kullanıcılarını göstermek için tüm domain kullanıcılarının kendi pclerinden paylaşım ortamına erişmeleri gerekiyor.Örn;domain kullanıcıları //storage yazdığında yazan kişinin kullanıcı adı "user accounts" kısmına düşüyor ve "shared folders" kısmındaki herhangi bir paylaşım klasörünün iznini "user accounts" taki kullanıcılara göre düzenleyebiliyorum.Bunu böyle yaptık diyelim.Peki grup bazında izin nasıl vericez? Storage management console üzerinde paylaşım klasörünün iznini verirken browse deyip ordan domain kullanıcılarını ya da grupları gösteren bir arayüz yok.Sadece "user accounts" kısmındaki kullanıcılara izin verebiliyoruz.Storage management console üzerinde böyle bir esneklik olmadığı için paylaşım klasörlerini kendi lokalime map ettim.Paylaşılmış klasör altında bir alt klasör açıp izin vermeye çalıştığımda domain kullanıcılarını ve gruplarını görüyor fakat ekleme çıkarma yaparken access denied hatası veriyor.


Umarım derdimi anlatabilmişimdir:).Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 28/05/2010 14:28

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam tekrar, cihazın desteği olmadığı için aslında iyi bir yol seçmişsiniz fakat bu sefer önünüzü ownershiplik kesmiş. Mapping üzerinden security ayarlarını ancal ownersanız oynayabiliyorsunuz tabi bu da olmuyor. Cihazı kullanmadığım için bilemiyorum fakat HP distribütörleri ile görüşebilirin. Telefonla destekte yardımcı olacaklardır. Kullanan varsa zaten buraya yazar arkadaşlar.

 
Gönderildi : 28/05/2010 15:28

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Selam Alper Bey,


Ownership olarak x/root olarak bir kullanıcı gözüküyor.Sanırım storage in kendi oluşturduğu kullanıcı.Ben bu ownershipliği kendi domain admin üzerine alabiliyorum buna izin veriyor fakat yine de kullanıcı-grup ekleme çıkarma işlemine izin vermiyor.Intelin ürünü için HP destek verirmi ki bu kısmı anlayamadım.

 
Gönderildi : 28/05/2010 17:33

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, satışını yapıyordur diye hp dedim, cihazı aldığınız yerden de destek alabilirsiniz bu tür durumlar için.

 
Gönderildi : 28/05/2010 19:08

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Anladım teşekkür ederim alper bey

 
Gönderildi : 28/05/2010 20:25

(@CanYerli)
Gönderiler: 143
Estimable Member
 

Selam ;Systemci Bey, benimde izinler konusunda bu cihazdan şikayetçiyim ve de bazen erişim sorunları yaşıyor , cihazı tekrar hard reset yaptığımda sorunu düzeltiyorum..Cihazı aldığım yer cihaz ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip değil, intel firmasının maalesef Türkiye'de buna destek verecek firma bulamamaüzücü bir durum.Siz sorununuzu nasıl halletiniz.

 
Gönderildi : 17/04/2012 21:41

Paylaş: