Forum

Access ve SQL serve...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Access ve SQL server farkı yada benzerliği

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,885 Görüntüleme
(@cetintek)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Yaşadığım ve hallettiğim bir problemden sonra merak ettiğim şeyler var, aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler,


Access de yeni bir database yapınca olusan mdb ve ldb database filelerı var. Data aslında sonucta mdb ye yazılmalı. SQL server database i çalışma mantıgıyla benzer gibi geldi. Sorularım şunlar


1.Access de , ldb dosyasının kullanım amacı, datalar mdb ye yazılmadan hemen once ldb ye yazılsın mıdır? Eğer böyleyse ldb den mdb ye data yazılırken en ufak bir "a" harfi bile hemen yazılıyormu, gecikme oluyor mu, ldb den mdb ye data yazılırker ne kadar süre geciyor?


2.Bu sırada birinin girdigi datayı diger userın gormeme ihtimali var mı, yoksa ldb den mdb ye aktarılmamıs data varsa o an icin ldb den mi gosteriliyor veriler?


3. Aynı soruyu SQL server ın mdf ve ldf database file ları  icin sorucam. Recovery mod Full ya da Simple olsun farketmez, Veriler ldf file a yazıldıktan hemen sonra mdf e yazılıyor mu, bellli bir buyukluge eristikten sonramı yazılıyor?


4.mdf  file a yazılmayan fakat ldf file da duran yeni datalar varsa , userlar bunları gorebiliyor mu?Bir user SQL server tabanlı uygulama kullanıyorsa User ın gordugu her zaman ve sadece MDF file ın icimidir?


5.SQL Server makinasının belleginin fonksiyonu var mı mdf dosyasına henuz yazılmayan veriler varsa?

 
Gönderildi : 01/04/2009 20:10

(@haticeakgul)
Gönderiler: 983
Noble Member
 

  Sql ldf ve mdf kayıtlarını eş zamanlı yazıyor . Access konusunda bilgim yok fakat muhtemelen o da aynı zaman diliminde yazıyordur neticede biri data dosyası biri log dosyası.


   Ldf ile mdf arasında yazmak için zaman dilimleri varsa bile sizin hissetmeyeceğiniz ve ölçemeyeceğiniz kadar çok kısa zaman dilimleridir.ldf lerin amacı data dosyası olarak kullanmaktan ziyade db üzerinde yapılan tüm değişiklik ve yeni eklenen kayıtları saklamaktır. Bunun dışında replicasyon ve diyer database başka yerde eş zamanlı veya zamanlanmış görevlerle saklamak amaçlı kullanılan log dosyalarıdır.


iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 02/04/2009 13:36

(@cetintek)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim, Bildigim kadarıyla SQL serverda belli bir ana donmek icin database recovery mod FULL ise ldf cok yararı oluyor.Bu belli zamana donus islemini SQL Server Ent. Manager dan yapabilriiz


Access de ldb dosyası benzer bir amac icin mi kullanılıyor, Kullanılıyorsa Access databaseinde geri donusu nasıl yaparız, veya recovery mod varsa nasıl ayarlanır bilginiz var mı?

 
Gönderildi : 06/04/2009 19:43

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Merhaba

Microsoft Access Ofis paketi ile birlikte kurulabilen veritabanı yönetim aracıdır.
Herhangi bir veritabanı Access ile açıldığında dosyayı korumak ve
sadece bir kişi tarafından değiştirilmesini sağlamak amacıyla Access
dosyayı kilitler. bu sırada Veritabanı ile aynı klasörde LDB uzantılı
bir dosya oluşturur.

Bu dosyayı açmanız gerekmez. Access kapatıldığında bu dosyayı otomatik olarak siler.

.net bir farkı şudur .

Access işlem tabanı olarak daha az sayıda db toplulukları için kullanılmakta .
Sql ise aksine daha yoğun Db'lerde aktif rol almaktadır .

 
Gönderildi : 07/04/2009 20:38

Paylaş: