Forum

Sqlservr.exe Sü...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sqlservr.exe Sürekli Ram Artışı

15 Yazılar
7 Üyeler
0 Likes
2,835 Görüntüleme
(@tonyalimurat)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar..


Sürekli internette arıyorum ama malesef derdime derman olacak bir çözüm yolu bulamıyorum.. Son olarak buraya konu açmak istedim.. Öncelikle belirteyim forumu didikdidik aradım ama tam olarak beni çözüme kavuşturacak cevapları bulamadım..


Windows Server 2003 Enterprise Edition üzerinde Sql Server 2000 var..task managerden kontrol ettiğimde sqlservr.exe dosyasının harcadığı ram miktarı sürekli artıyor. 3 Tane site mssql kullanıyor.. Bir hafta önce farklı bir suncuudaydım ve sadece internet şıkışı problemi yüzünden bu sunucuya taşındım.. Bunda da tek sorun sqlservr.exe dosyasının harcadığı ram miktarının sürekli artması.. Hani kullanıcılar sitelere bağlanır normal olarak ram miktarı artar ama gece sitelerde kimse olmasa dahi yada tüm siteleri kapatsam dahi sqlservr.exe ram artışına devam ediyor.. Sistemde 1 Gb ram var ve zaten ram kullanımı 1 gb a yaklaşımnca siteler kapanıyor.. Virüs olabilir düşüncesiyle sisstemi yeniden kurdurdum ama malesef sorun yine aynı..


 Benim pek bilgim de yok isa server filan diye bişleyler anlatıldı ama ben pek bişey anlamadım.. Bana kısaca buna etken olan sebepler neler olabilir ne yapmam gerekiyor açıklayabilir misiniz?


 Şimdiden teşekkürler..

 
Gönderildi : 28/02/2009 01:29

(@BurakUnal)
Gönderiler: 67
Estimable Member
 

Aynı sorun bende de vardı.sql server service pack yükledikten sonra geçti. şu an sanırım sp4 var Burda belirtmemişin sp kaç kullanıyorsun.

 
Gönderildi : 28/02/2009 02:19

(@tonyalimurat)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

sp2 kulalnıyorum.. Dahya öncede aynı sorun vardı ve güncellemeleri yaptığım halde sorun vardı.. Sonra yeninden kurduk sistemi sıfırdan ama şuan güncelleme yapmadım.. Accaba güncellemeyi yaaprsam geçer mi?

 
Gönderildi : 28/02/2009 02:50

(@tonyalimurat)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Güncellemeleri de yaptım ama henüz değişiklik yok malesef yine artmaya devam ediyor.. [:(]

 
Gönderildi : 28/02/2009 15:05

(@tonyalimurat)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar cevap verecek kimse yok mu? En azından şunu düşündüm sqlservr.exe dosyası örneğin 500 mb a ulaşınca sadece bu dosyayı otomatik olarak restartlayabileceğim bir öneriniz var mı?

 

 
Gönderildi : 01/03/2009 16:34

(@haticeakgul)
Gönderiler: 983
Noble Member
 

Merhaba;   


 Sql server ayarlarınıza göre isternise belli bir ram i sabir olarak kullanabilir veya ihtiyaca göre kullanılan ram değişebilir.


Yapmanız gereken son sp4 ile  güncelleyin ve buradaki optimizasyon tekniklerinde olduğu gibi ram kullanımınızı bellirleyin.


http://www.cozumpark.com/files/folders/yuklemeler/entry75045.aspx


iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 02/03/2009 00:04

(@tonyalimurat)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hatice hanım cevabınız için teşekkürler.. Sunucuda sql sp4 yüklü. Verdiğiniz linkten dosyayı indirip defalarca okudum ve dikkatlice uyguladım..Yanlız çözüm olmadı malesef. Ben zaten vps kulllanıyorum ve 1 Gb ram var. Dsoyada anlatılanlar 4Gb ram yada 16 Gb ram i mssql e nasıl kullandırtabiliriz diye anlatılıyor. Mssql en fazla 2 gb kullanıyormuş.. Benim derdim tam tersi. Ben de ise fazla kullanıyo az kullansın istiyorum 🙂

Yine de aynen uygulamayı yaptım ve max kullanacağı belleği 400 olarak ayarladımm ama sqlservr.exe dosyası almış başını gidiyor:)

İşin ilginç yanı sqlservr.exe kullandığı bellek miktarı hiçdüşmüyor. Kullanıldıkça yükseliyor.. Kullanılmadığında düşmesi lazım ama aynen kalıyo ve tekrar kullanılınca kaldığı yerden artmaya devam ediyor..

Farklı önerisi olan var mı acaba ne yapmam gerekiyor? Günde  4 5 keresqlservr.exe dosyasını restart etmek zorunda kalıyorum.Değilse sitelerçalışmıyor.. Yardımlarınızı bekliyorum.. Teşekkürler

 
Gönderildi : 03/03/2009 04:25

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

sunucuya uzaktan bağlanan herhangi biri var mı? eğer varsa herhangi bir güvenlik duvarı ile paket taraması yapıyor musunuz (organizasyonda fortigate olduğunda başıma gelmişti)?


eğer uzaktan herhangi biri bağlnamıyorsa sql kullanan bir antivirüsünüz (kasperksy gibi), bir yedekleme programınız (arc serve gibi), veya sql entegre bir isanız var mı?

 
Gönderildi : 03/03/2009 14:46

(@FiratAKCAY)
Gönderiler: 33
Eminent Member
 

Merhaba bendede benzer problem vardı sql management console'ı açın ve new query'yi tıklayın aşağıdaki komutu oraya alarak F5'E basın sql server servislerini restart edince ram kulanımı düşüyor. 


 


USE master

EXEC sp_configure "show advanced options", 1

RECONFIGURE WITH OVERRIDE USE master

EXEC sp_configure "max server memory (MB)", 512

RECONFIGURE WITH OVERRIDE USE master

EXEC sp_configure "show advanced options", 0

RECONFIGURE WITH OVERRIDE


  

 
Gönderildi : 04/03/2009 15:28

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Son durum nedir?

 
Gönderildi : 04/03/2009 16:09

(@tonyalimurat)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hocam son olarak prince 28 arkadaşımızın yolladığı kodları deneyecem. İnşallah olur sonucu bildiririm..

 
Gönderildi : 05/03/2009 02:34

(@tonyalimurat)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

prince28 dediğinizi yaptım ve aşağıdaki kodları aldım..


DBCC execution completed. If DBCC printed error messages, contact your system administrator.
Configuration option 'show advanced options' changed from 1 to 1. Run the RECONFIGURE statement to install.
DBCC execution completed. If DBCC printed error messages, contact your system administrator.
Configuration option 'max server memory (MB)' changed from 400 to 400. Run the RECONFIGURE statement to install.
DBCC execution completed. If DBCC printed error messages, contact your system administrator.
Configuration option 'show advanced options' changed from 1 to 0. Run the RECONFIGURE statement to install.


 


eğer burda bir sorun yoksa şimdi kontrol edecem 400 e gelince 400ü geçecek mi ya da aslında kullanılmayınca düşmesi lazım.. NEyse sonucu bildirecem..

 
Gönderildi : 05/03/2009 02:47

(@tonyalimurat)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

prince28 dediklerinizi aynen yaptım yanlız 400 mb sınır koydum ama malesef işe yaramadı şuanda sqlservr.exe 430 Mb ram kullanıyor ve sürekli de artmaya devam ediyor.. Birazdan mecbur sqlservr.exe dosyasına elle restart çekecem.. [:S]

 
Gönderildi : 05/03/2009 14:00

(@onureray)
Gönderiler: 37
Eminent Member
 

merhaba arkadaşım;


 serviceleri restrart etmen iyi bir yaklaşım değildir. onu belirtmek istiyorum. çünkü  service leri yeniden başlatmak sitenin off duruma geçmesini veya sql kullanan kısımların of a geçmesini sağlayacak sadece. senin yapman gereken galiba biraz optimizasyon. bunun için sql profiler ı aç ve oradan servı seçip bağlan. event filter dan show all columns u seçip açılan kolonların hepsini işaretle. burada ki amaç nereden kimden nasıl istekler geliyor. hangi sp ler çalışıyor ve nekadar zamanda ne kadar yer harcıyor. bunu görmen gerekiyor. çok yaoğun çalışan veya çok fazla istenilen komutlar neler. bu komutlar çalıştıktan sonra nekadar bellek harcıyıor bunları görüp sorgularda gereken düzenlemeleri yapmalısın. bu arada birde sitenin kodu içinde kullandığın sql sorguları varsa bunları iptal et ve stored procedurelere çevir. dolayısıyla excution dan acaip fazla kazanacaksın bunu gürürsün. birde sadece profilerı çalıştır ki içeriden yani makinanın kendisinden gelen gereksiz istekler varsa bunlarıda görüp kapatabilirsin. ben sana profiler kullan ve gör derim. iyi geceler.

 
Gönderildi : 09/03/2009 03:09

(@onureray)
Gönderiler: 37
Eminent Member
 

pardon arkadaşım bir şey daha söylemeyi unuttum. server üzerinde çalışan jobları ve saatlerini kontrol et. hatta kullanılmayan ama çalışmaya devam eden jobları kapat.

 
Gönderildi : 09/03/2009 03:13

Paylaş: