Merhaba Üstadlar,
Win Server 2008 R2 Standart üzerine kurulu Sql Serverımız(2008) çalışıyor.
Aşağıdaki resimlerde de göreceğiniz üzere sqlserver.exe ram'lerin %99 unu kullanıyor. sql server man. özelliklerinde memory kısmını yükselttim ama çözüm olmadı. başka ne yapabilirim.
Merhaba
SQL server kendisine verilen max. memory nin hepsini kullanması gayet doğaldır. Sorguların plan cacheleri memory de tutulduğundan, yeni planlar geldikçe, memory den kendilerine yer ayırırlar.
Teşekkür Ederim Yavuz hocam.
ram'e o kadar yüklenince server kasıyor bu sefer tüm kullanıcılarda program yavaşlıyor. Bu tip durumlar için önerileriniz nedir ?
windows server standart 2008'i , 2012-ent. kurmak aklıma gelen ilk çözümlerden birisi ama siz ne dersiniz hocam
Merhaba,
Sizin sorununz işletim seviyesinde değil sql tarafına yoğunlaşmanız gerekiyor sql server ne kadar ram verirseniz o kadar tüketecektir asıl sorun sql neden bu kadar ram tüketiyor herhangi bir sorgu yada rapor çalışıyor olabillir mi? Mevcut Sql database boyutunuz nedir?
[quote user="Halit Kara"]
Teşekkür Ederim Yavuz hocam.
ram'e o kadar yüklenince server kasıyor bu sefer tüm kullanıcılarda program yavaşlıyor. Bu tip durumlar için önerileriniz nedir ?
windows server standart 2008'i , 2012-ent. kurmak aklıma gelen ilk çözümlerden birisi ama siz ne dersiniz hocam
[/quote]
SQL Server da max memory ayarlarınızı yapın.
SQL Server üzerinde, uygulamalarınızı çalıştırmayın. Uygulamarınızı farklı bir sunucuda yapılandırın.
muhasebe programın çalıştığı server'daki SQL üzerinde 2 db var toplamı yaklaşık 70 gb Erdem hocam.
şuan 24 gb ram var server üzerinde sql- memory - maks. ram kullanımını 20 gb olarak ayarladım.