Forum

MsSql ODBC Bağlantı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MsSql ODBC Bağlantı Sorunu

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,379 Görüntüleme
(@EmreYuz)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar, php ile Sql Server 2008 arasında bağlantı kuramaya çalışıyorum site Window Serverdayken çalışan kodlar şimdi Linux sunucuya geçince çalışmaz oldu. ODBC, MSSQL gibi eklentileri kurdum sunucuya buna rağmen aşağıdaki hatayı alıyorum. Veritabanına bağlantıyı IP adresi üzerinden 1433 portundan yapıyorduk.

Warning: odbc_connect() [function.odbc-connect]: SQL error: [unixODBC][Driver Manager]Data source name not found, and no default driver specified, SQL state IM002 in SQLConnect in

Bağlantı kodları;

$s= "DRIVER={SQL Server};SERVER=$server;DATABASE=$veritabani";
$baglanti = odbc_connect($s,$kullanici,$sifre);

Yukarıdaki kod ile eski sunucuda bağlanıyordum şimdi çalışmıyor büyük ihtimal sorun DRIVER={SQL Server}; kısmında. Windows Server'da Veri Kaynakları (ODBC) kısmında veri kaynağı oluşturup öyle mi denemeliyim? Nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 09/12/2015 19:56

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

Windows tarafında php ile mssql bağlanmak basit odbc connector kullanmanız ve php extension aktif etmeniz yeterli olur. ancak linux tarafında bildiğim kadarıyla işlem biraz karışık. php için mssql açmanız gerekiyor bir link buldum bunla ilgili bir inceleyin isterseniz ;  http://www.easysoft.com/developer/languages/php/sql_server_unix_tutorial.html

Kolay gelsin. 

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 09/12/2015 20:43

(@EmreYuz)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Eklentiler aktif ancak ben Sql Serverda ODBC veri kaynağı oluşturmadım linkdeki gibi bundan olma ihtimali var mıdır?  https://www.cozumpark.com/blogs/sql/archive/2008/05/11/veri-kaynaklarina-ulasma-odbc.aspx  Ancak daha önceden nasıl çalılıyordu windows sunucuda?

 
Gönderildi : 10/12/2015 01:10

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

Windows'da SQL serveri kurduğunuzda Native Client odbc ve bağlantı sağlayabilmenizi sağlayan bir çok odbc geliyor zaten. Ayrıca php extensionlarındada mssql dll dosyası sayesinde baglantı yapabiliyorsunuz. Ancak linuxda böyle birşey mevcut degil.

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 10/12/2015 10:22

Paylaş: