Forum

SQL Server Snapshot...

Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL Server Snapshot ( Replication )

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
1,172 Görüntüleme
(@okanozbey)
Gönderiler: 1299
Okan ÖZBEY
Konu başlatıcı

[#412579]

Merhaba, 

Kullandığımız yapı içerisinde bir adet SQL veritabanı var ve bu veritabanı 15 GB. SQL veritabanını storage olmadan iki adet sunucu üzerinde tutarak kendi aralarında anlık olarak  ( Max 2 Sn )  gibi high availability bir yapıda tutmak istiyoruz.

SQL veritabanlarını aktif - aktif kullanmak zorunda degilim Aktif - Pasif şeklindede kulanabilirim fakat sql veritabanı sürekli olarak kullanılmaktadır yani sürekli olarak girdiler bulunmaktadır.

Bu yüzden 1. sunucu gittiği anda max 2 sn gibi bir kayıp ile ( bu değerin azalması daha çok işime yarayacak tabiki )  ikinci sql sunucuyu çalıştırmak istiyorum, çalıştırma işlemini cluster ile çözüyorum o konuda sıkıntım yok fakat kafama takılan yer ise SQL veritabanlarının senkronizasyonu.

MsSQL replication konusunu biraz araştırdığımda Agentlar sayesinde Snapshot alınıyor ve replikasyon sağlanıyor fakat tereddütüm var bu işlemin handikapı varmıdır ? Yani SQL replication tam olarak işimi çözüyor mu veya bu işi başka bir şekilde yapabilirmiyim. 

Teşekkürler.  

www.okanozbey.com

Gönderildi : 09/01/2014 00:22
(@caglarozenc)
Gönderiler: 247
Reputable Member

Merhaba,

Kullanılan SQL Server sürümü nedir ? 
SQL Server 2012 Enterprice edition ise Always ON önerebilirim, yoksa sürümlerinize göre uygun bir yapıdan bahsedebilirim 

Gönderildi : 09/01/2014 12:12
(@okanozbey)
Okan ÖZBEY
Konu başlatıcı

Merhaba, 

Şu an kullandığımız Lisanslı sürüm 2008 Web Edition. 

Teşekkürler 

www.okanozbey.com

Gönderildi : 11/01/2014 14:25
(@caglarozenc)
Reputable Member
(@okanozbey)
Okan ÖZBEY
Konu başlatıcı

Merhaba,

Yardımınızdan dolayı teşekkürler, fakat kafama şöyle bir soru takıldı. Daha önce mirroring duymuştum fakat hiç kullanmamıştım. Mirroring var iken cluster'a ne gerek var ? Yani mirroring ile cluster aynı işlemi yapıyor eğer arada witness kullanır isem ve kullanacağım zaten. Anlık olarak aktif-aktif şekilde kullanabileceğim bir sistem varmıdır ? Yada birisi read iken diğeri Write & read olan bir yapı gibi.

www.okanozbey.com

Gönderildi : 13/01/2014 13:05
(@caglarozenc)
Reputable Member

Bahsedilen sorunun cevabı aslında ; SQL Server Enterprice Edition ile gelen Always On özelliği, 

Aktif Aktif çalışabilen bir HADR çözümüdür.

Gönderildi : 13/01/2014 14:13
Paylaş: