Forum

sql auth. ve window...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sql auth. ve windows auth.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,590 Görüntüleme
(@osmantemel)
Gönderiler: 177
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba SQL'de windows authentication ile sql authentication arasındaki fark nedir? Windows authentication bazı quer'leri çalıştırmadığı doğrumudur.

 
Gönderildi : 11/03/2013 14:05

(@ismailadar)
Gönderiler: 134
Estimable Member
 

Merhaba,

Windows authentication ile SQL  authentication arasındaki fark SQL servera login olma sürecinde kullanılan mekanizmadır. Windows authenticationda login olurken ilgili windows kullanıcının login olurken DC ya da SAM'den login olurken aldığı ticket kontrol edilir. Fakat özelikle domain olmayan ortamlarda SQL Server windows authentication ile beraber kendi authentication mekanizmasını da destekler. SQL Server authentication ile kullanıcı adı ve şifre doğrulama işlemi AD üzeinden değil SQL Server tarafından yapılır. 

Windows authentication ile bazı sorguların çalıştırılmadığ diye birşey söz konusu olamaz. çünkü sorgularınçalıştırılması authentication mekanizmasından ziyade yetki ile ilgilidir.

 

 
Gönderildi : 11/03/2013 14:12

(@osmantemel)
Gönderiler: 177
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Windows auth. ile  X  kullanıcısı login oldu diyelim. X kullanıcısının özelliklerinde server roles'de public ve sysadmin işaretli. user mapping bölümünde hiçbir databse işaretli değil bu yüzdenmi istediğim her sorguyu çalıştıramıyorum.

 
Gönderildi : 11/03/2013 14:23

Paylaş: