Forum

5 Mbit hatta 160GB ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

5 Mbit hatta 160GB datayı MERGE REPLIKASYON yapmak

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
429 Görüntüleme
(@samilcankaya)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, aralarında 5Mbit hat olan 2 lokasyonum var. A lokasyonunda YETKI(30MB) ve DATALAR(160GB) database dosyarım var. A serverı domaine üye, B serverı workgroup çalışıyor. Her ikisinde de windows 2003 server ve üzerinde SQL server 2005 çalışmakta.


A lokasyonunda bir klasör paylaştırıp yetki verdikten sonra Ditribution ve Merge Publication ayarlarını yaptım.Ve bunun sonucunda DATA dosyası için 122 GB lık toplam 1424 adet dosya oluştu.Ve bu dosyalar 105 GB ile 0 KB arasında değişen boyutlarda.YETKI dosyası içinde 13 MB ve 136 dosya oluştu.Bu dosyalar *.sch,*.bcp, vb. türünden.Bildiğim kadarıyla snapshot dosyaları.


B serverına bağlanıp Subscriber ayarlarını yaptığımda küçük olan YETKI dosyası normal bir şekilde replikasyon olmaya başlamasına rağmen büyük olan DATA dosyasında sürekli "The schema script 'xxxx.sch' could not be propagated to the subscriber. " şeklinde farklı dosya adlarında gelip takılmakta.İzlediğim tutoriallarda hep basit dosyalar üzerinde ve Vmware ortamında olduğundan hep subscriber tarafında New database denilip dosya sıfırdan oluşturulup replikasyon işlemi bitiriliyor.


Şimdi benim sorunum şuki; Ben bu büyük dosyaları backup alıp B lokasyonuna restore ettikten sonra replikasyon işlemini başlatınca mantıken zadece değişen datalar replike olmazmı?Ben YETKI dosyasını da backup restore yapıp replikasyon ayarlarını başlattığımda yukarıdaki hatayı vermişti ve bende dosya küçük olduğu için Subscriber tanımlama aşamasında New database diyip YETKI ismini vererek dosyayı sıfırdan oluşturup sorunu aşmıştım. Ancak DATALAR dosyası çok büyük olduğu ve hat hızım iyi olmadığı için bir şekilde dosyayı karşı tarafa restore ettikten sonra bu dosyayı kullanarak replikasyonu başlatmam gerekiyor.Çünkü 100 GB civarı snapshot dosyaları var.


Özetle MERGE REPLIKASYON yapılırken dosyayı güncel haliyle karşı tarafa restore veya attach yaptıktan sonra MERGE replikasyon yapılamıyormu. Yukarıdaki hatayı almamak için hangi ayarlara dikkat etmem gerekiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 25/08/2011 12:23

(@turgaysahtiyan)
Gönderiler: 344
Reputable Member
 

replication ı local network te başlatıp senkron durumu geldikten sonra subscriber DB'yi backup restore ile yeni yerine taşıyıp subscriber ayarlarını yapsan?

 
Gönderildi : 25/08/2011 19:14

(@samilcankaya)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hocam anladığım kadarıyla B serverını A nın lokal networküne getirip bağlayıp ilk replikasyonu başlatıp sonra söküp tekrar kendi yerine geri taşıyalım diyorsunuz. Yoksa A lokasyonunda herhangi bir makinaya SQL kurup bu makine üzerinde ayarları yapıp replikasyon çalıştırdıktan sonra  oluşan database dosyasını B serverına restore etmekmi. 2. yöntem yapılsa replikasyon B serverında kaldığı yerden devam edermi?

 
Gönderildi : 25/08/2011 20:04

(@turgaysahtiyan)
Gönderiler: 344
Reputable Member
 

2.yöntemi söylüyorum.


Çalışması lazım. Çünkü subscriber db'ler backup restore yapılabiliyor.


Ha dersen ki böyle bir tecrüben oldu mu. Hayır olmadı 🙂


Ama mantıken bir problem çıkmamalı. Çünkü klasik bir disaster durumu bu.

 
Gönderildi : 26/08/2011 17:27

Paylaş: