Forum

SQL Express 2005 Us...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL Express 2005 Userları Hk.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
382 Görüntüleme
(@SerdarDemirbas)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar SQL server 2005 kullanıyorum ve neredeyse tüm userlar sysadmin olarak gözüküyor. Ve bu özelliklerini kaldıramıyorum. Kaldırsamda bu sefere bağlı oldukları siteler açılmıyor. Geçenlerde bu hatadan olduğunu düşündüğüm bir bilgi hırsızlığı oldu. Sizlere sormak istediğim net olarakta şöyle.


SQL serverda nasıl çok iyi güvenlik önlemleri alırım,nasıl optimize ederim.


Bilgilerimize ulaşan kişi nasıl ulaşabilmiştir yukarıdaki anlattığım olabilirmi? Ekran görüntüsü bile yollamışlar ama sql server paneli değil ona benzer bir panel. Sanırım ayrı yazılmış bir program. Böyle programlar varmıdır. Yardımcı olurmusunuz. SQL server'ımı kodlarımın optimizasyonu haricinde nasıl hackerlara karşı korurum..

 
Gönderildi : 30/07/2009 19:15

(@haticeakgul)
Gönderiler: 983
Noble Member
 

   Merhaba;


    Bilgilrinize ulaşan kişi dışarıdan biriyse Sql standart portu 1433 bu portu dışarıya kapatın veya başka bir porta yönlendirdiyseniz onu kapatın.


    İçeriden bu bilgiye ulaşılıyorsa SQL2000 msde versiyonunda QueryAnalizer toll çıkmıştı muhtemelen onun üzerinden eriştiler orada sorgu yapmak için sql kurmaları gerekmiyor.isqlw.exe  isimli bi exe ile query ekranı kullanılabiliyor. Ya mikinalarda bu exe varsa taratıp silin ve makinalarınızda devre dışı bırakın veya en mantıklısı kullanıcların admin haklarını ellerinden alın. Programda admin hakları ile sıkıntı varsa ilgili yazılımınız ile ilgili firmadan destek alıp yazılımda yapılabilecek yardımlarada da göz atabilirsiniz.


iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 31/07/2009 18:57

Paylaş: