Forum

SQL Backup & Re...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL Backup & Restore

9 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
526 Görüntüleme
(@ahmetselvi)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


 


SQL Server 2005'de aldığım Backup sonrasında restore etmek istiyorum. Aynı zamanda backup sonrası yapılan işlemlerin de geri alınması istiyorum. Yani hiç bir şekilde veri kaybı olsun istemiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Makale ve Forumlara incelediğimde çok güzel anlatılmış fakat Backup'tan sonra yaplan işlemlerin geri alınmasını konusunda herhangi bir bilgiye rastlayamadım.


 


Bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim.


 


bilgilerinize..

 
Gönderildi : 10/07/2009 11:59

(@UgurSALMASUR)
Gönderiler: 163
Estimable Member
 

backuptan restore ettiğinizde ancak backup aldığınız hale geri dönersiniz.backup sonrası yapılan işlemleri restore işleminden sonra göremezsiniz saten buda mantıksız olurdu sonuçta restore işlemi backup a geri dönmek için yapılan bir işlemdir.

 
Gönderildi : 10/07/2009 12:05

(@ahmetselvi)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,


 


Cevabın için teşekkür ederim.  ama bunun bir banka databasei olduğunu düşünün. Sistem çöktü. yeniden kurulması gerekiyor. Backup'tan sonra yapılan çalışmalar ne olacak.


 


Oracle'da bunu yapmak mümkün. SQL makalelerini incelediğimde SQL recover konu başlıklarında bunun yapılmasının mümkün olduğu yazıyordu.


 


 

 
Gönderildi : 10/07/2009 12:10

(@UgurSALMASUR)
Gönderiler: 163
Estimable Member
 

bankalardaki sistem bildiğim kadarıyla birbiriyle bağlı çalışan iki yada daha fazla aynı database  sahip serverın olması.yani veri birden çok server üzerindeki sql  e aynı anda yazılıyor böylelikle biri göçtüğünde diğerinden devam ediliyor.sistem çöktü derken eğer verilerin kaybolmamışsa tabikide verilerini kurtara bilirsin ama o kurtarma işi en yeni backupı alıp sonra, backuptan sonra yapılan verileri ayırıp backupı restore edip üzerine ayrılan verileri ekliyeyim gibi olmaz.

 
Gönderildi : 10/07/2009 12:13

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

http://www.cozumpark.com/forums/thread/40122.aspx

İncelediniz mi? İşinize yarayabilir.

 
Gönderildi : 10/07/2009 12:29

(@ahmetselvi)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba Sinan bey,


belirtmiş olduğunuz linki inceledim  yapılabildiğini fakat  trans logların nasıl dönüldüğü konusunda bilgi göremedim. Yardımcı olabilirmisiniz.


 


teşekkürler....

 
Gönderildi : 10/07/2009 14:51

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Anlatmaya çalışayım.

Diyelimki COZUMPARK isimli bir datamız var. Bu datanın mutlaka düzenli olarak Full yedeği alınmalı ve hemen ardından yine düzenliTransaction Log yedeği alınmalı.

[img] [/img]

[img] [/img]

Örneğin siz akşam Full ve  Transaction Log yedeklemesini yaptınız. Bu gün saat 12:42 de sizi aradılar ve dedilerki bir hata oldu ve yedekten dönmemiz gerek. Şayet elinizde sadece Full yada Differential yedek varsa ancak akşamki şekline dönebilirsiniz. Ama siz akşam normal yedeklemenin ardından Transaction Log yedeğinide aldıysanız şu anda yapmanız gereken hemen bir Transaction Log yedeği daha almak olacaktır.Yedeği aldıktan sonra SQL Server a kimsenin erişmediğinden emin olmalısınız. Kontrollerinizi yaptıktan sonra Restore işlemine başlaya bilirsiniz.

[img] [/img]

Yukarıdaki resimdede göreceğiniz gibi 3 adet dosyamız mevcut. Full yedek, ilk alınan  Transaction Log ve olay anından hemen sonra alınan Transaction Log.

Restore ekranında To a point in time kısmındaki butona basarak açılan ekranda  A specific date and time seçiyoruz ve olay anından istediğimiz kadar öncesini (1dk hatta 1 sn öncesine dahi geri dönebilirsiniz) ayarlayarak OK tuşu ile onaylıyoruz. Ana ekrandada OK tuşu ile onayladığınızda Restore işlemi başlayacak ve siz olay anından belirlediğiniz zaman kadar geriye dönmüş olacaksınız.

[img] [/img]

 

 

 

 
Gönderildi : 10/07/2009 16:01

(@ahmetselvi)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Sinan bey ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz adımları denedim ve başarı ile sonuçlandı.


 


Ama şunu kafamda iyice netleştirmem gerekiyor. Veritaban çöktü ve o an Transaction Log Backup alma şansım kalmadı. Elimde sadede mdf ve LDF dosyalarım kaldı. Bu şekilde olursa ne yapmam gerekiyor.


 


teşekkürler...


 

 
Gönderildi : 10/07/2009 17:10

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Bu durumda sağlam olan en son yedeğe dönmekten başka yapabileceğiniz pek bir şey yok.Transaction Log yedekleme işlemini gün içerisinde belirlediğiniz aralıklarla rahatlıkla yapabilirsiniz. Yeterki akşamdan Differencial yada full ve Transaction Log yedeği alınmış olsun.

 
Gönderildi : 10/07/2009 17:19

Paylaş: