Forum

Infopath 2013 Drop ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Infopath 2013 Drop Down List

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
413 Görüntüleme
(@EnesArslan)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

SQL database den il tablosunu ve ilçe tablosunu ayrı ayrı çektim.

IL_TABLOSU=IL_ADI - IL_KODU

ILCE_TABLOSU=ILCE_ADI - IL_KODU

DropDown List= il_adi / ilce_adi

FIELD= il_kodu_yaz 

il_adi 'na IL tablsonu bağladım, ilce_adi 'na ILCE tablsonu bağladım ve il_adi'nda hangi ile yazılmışsa il_kodu_yaz'a kod numarasını yazdırdım. ILCE_ADI'nı bağlarken filtre kodum ve ILCE tablosundaki IL_KODU, il_kodu_yaz alanındaki kod a eşittir dedim ve çok da güzel çalışıyor. 

Fakat şöyle bir sorun var örneğin;

İl olarak İSTANBUL u seçtim ilçedende üsküdar ı seçtim diyelim daha sonra ben ANKARA yı seçtiğim zaman ilçe kısmında seçmiş olduğum üsküdar orda kalıyor ANKARA nın ilçeleri listeleniyor fakat üstte üsküdar kalıyor ne zaman ki ilçe kısmını kulağından tutup boşa çekip tekrar listeyi açarsam o zaman üsküdar gidiyor çok garip kendi elimle doldurduğum dropdown listlerde böyle bir durum söz konusu değil. Bu tipik bir sorunmudur anlayamadım. 

 
Gönderildi : 04/06/2013 15:01

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

İlk seçimi yaptırdığın drop box' a action rule yaz. Bu rule koşulsuz olacak ve yapacağı iş alakalı olan diğer drop box değerini boşaltacak. Böylece il seçilip ilçe geldikten sonra, yeniden il değişirse, il deki bu rule ilçedeki seçimi boşaltmış olacak.

 
Gönderildi : 05/06/2013 14:35

(@EnesArslan)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Çok iyi ya teşekkürler hocam 🙂

 
Gönderildi : 05/06/2013 18:41

(@EthemGok)
Gönderiler: 17
Eminent Member
 

Hocam bende aynı konu üzerinden bir soru sorayım. Durum biraz karışık. Sharepoint üzerinde lookup ile veri çeken bir liste hazırladım. Bu listeye de Infopath üzerinde cascading drop-down uyguladım. Listedeki verilerin bazılarını harika bir şekilde getiriyor. Bazılarını ise bir noktaya kadar getirip sonrasını görmüyor. lookup yaptığı listeleri inceledim acaba bir hatalı bağlantı mı kurdum diye herşey doğru görünüyor. Çıkamadım işin içinden.

 
Gönderildi : 10/04/2015 00:20

Paylaş: