Forum

Infopath External D...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Infopath External Data Connection Hata

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
501 Görüntüleme
(@GizemTanDiker)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Infopat formumdaki listeye sql veritabanından veri almak istiyorum. Dış veri kaynağı olarak ekledim, fakat formu yayınladığımda aşağıdaki hata ile karşılaşıyorum.


 


Bu eylem etki alanları arasındaki kısıtlamaları ihlal ettiğinden, form verilerini alma sorgusu tamamlanamıyor.


Bu form şablonu bir SharePoint belge kitaplığına yayımlanıyorsa, SharePoint Yönetim Merkezi'ndeki InfoPath Forms Services'in altında kullanıcı form şablonları için etki alanları arası erişim etkinleştirilmeli ve veri bağlantısı ayarları aynı site koleksiyonundaki veri bağlantısı kitaplığında bulunan bir UDC dosyasında depolanmalıdır.


Bu yönetici onaylı bir form şablonuysa, formun güvenlik düzeyi tam güven olarak ayarlanmalı veya veri bağlantısı ayarları, SharePoint Yönetim Merkezi'ndeki


InfoPath Forms Services'in altında bulunan Veri bağlantısı dosyalarını yönet seçeneği kullanılarak bir UDC dosyasında depolanmalıdır.


Sunucunun Windows olay günlüğüne girdi eklendi.


Günlük Kimliği:6932


Form şablonu sunucu grubuna başarılı bir şekilde yüklendi. Form şablonunun site koleksiyonunda kullanılabilmesini sağlamak için,


Form Şablonlarını Yönet sayfasında veya site koleksiyonundaki özellik etkinleştirme sayfasında form şablonunu etkinleştirin.


 


Formda önizleme yaptığımda güvenlik uyarısı veriyor. Buna rağmen formu görüntülemek istediğimde datalar geliyor. Ama yayınladığımda dataları çekemiyorum, yukarıdaki hatayı veriyor. Problemi nasıl çözebilirim?


İyi çalışmalar


 

 
Gönderildi : 07/07/2012 13:42

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Dış veri kaynağı olarak direkt SQL i seçip oradan eklemişinizdir o yüzden veriyordur. Bağlantıyı UDC ye çevirip Sharepoint Veri kitaplığı' na göndermeniz lazım. Yoksa browser da çalıştırmaz çünkü kaynağa güvenmiyor. Bunun için yapmanız gereken, veri bağlantılarını açıp ilgili bağlantınızı seçip "bağlantı dosyasını dönüştür " e tıklayın, daha sonra gelen alanda oluşturulacak bağlantı dosyasının kayıt adresi olarak Sharepoint' te açmış olduğunuz (bu işleme başlamadan önce açın ), veri kitaplığını gösterin ve kaydedin. Bu veri kitaplığının güvenilir veri kitaplığı olması şartı var. Eğer bunu yaptıktan sonra hala hata alırsanız central admin den bu kitaplığı güvenilen veri kitaplıkları na eklemelisiniz.

Diğer  ve sağlıklı yol ise, sharepoint designer üzerinde, ilgili SQL bağlantınızı dış içerik türleri' nden yeni bir dış içerik türü olarak SQL bağlantınızı oluşturmanız ve bunu dış liste olarak kaydetmenizdir. Doğru yapılandırırsanız en sorun çıkartmayan yöntemdir.

 
Gönderildi : 07/07/2012 15:20

(@GizemTanDiker)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, Yeni bir dış içerik türü oluşturdum fakat içerik türünü listeye çekerken aşağıdaki hata ile karşılaşıyorum.


Bu Web Bölümü görüntülenemiyor. Sorunu gidermek için bu Web sayfasını Microsoft SharePoint Designer gibi Microsoft SharePoint Foundation uyumlu bir HTML düzenleyicide açın. Sorun devam ederse Web sunucunuzun yöneticisine başvurun.


Bağıntı Kimliği:e5db40b3-0aa7-4422-8b0d-a112e4ddcc2c


Hatayı nasıl çözebilirim?

 
Gönderildi : 09/07/2012 14:43

Paylaş: