Forum

SharePoint BI Seman...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SharePoint BI Semantic Model Connection

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
383 Görüntüleme
(@SinanAKTAS)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ;

Ben çalıştığım firmada Sql Server 2012 birlikte yeni gelen  PowerView özelliğini kurmak istiyorum. Sunucum üzerinde ;

  • SQL Server 2012  (Reporting Services - Sharepoint , Reporting Services Add-In for Sharepoint Products feature lari ile birlikte)
  • Sharepoint 2010 Enterprise Edition SP1
  • SQL Server Analysis Services (Tabular Mode)
  • SQL Server 2012 PowerPivot eklentisi
  • Silverlight 5
Tüm özellikleriyle birlikte kurulu. Ancak SharePoint sunucum üzerinde yeni bir Report Library oluşturup, "Add from existing site content types" bölümüne geldiğim zaman Content Types seçeneklerinde Business Intelligence ve SQL SERVER REPORT SERVICES kısımlarını göremiyorum. Dolayısıyla bu durum  BI Semantic Model Connection, Report Builder Model, Report Datasource seçeneklerini kullanmama engel oluyor.
 
Neyi eksik yaptım, nerede bir yanlışım var, kurmadığım veya yapılandırmağım özellik hangisi bir türlü anlayamadım.  Yardım edebilcek arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi Çalışmalar...

 

 
Gönderildi : 12/05/2012 14:50

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Semantic Model i powerpivot gallery üzerinden içerik türlerinden ekleyebilirsiniz. Ancak öncelikle SQL Data tools ile tabular model ile bir model oluşturmanız gerekiyor. Yoksa semantic model tek başına birşey yapamaz. Yapacağı şey, ya tabular model üzerinde deploy edilmişleri analiz servisinden almak, ya da powerpivot ile analiz servise deploy edilmiş küplerinizi getirmektir. Yani araçtır.  Powerview e gelince, powerpivot gallery oluşturun, içine bir powerpivot raporu atın ve bakın bakalım powerview raporu oluşturmanız için link gelecek mi( powerpivot gallery silverlight görünümünde iken). Ürün ve bu özellikler çok yeni, sorunları da bu yüzden spesifik, size tavsiyem ürün ile ilgili eğitim ve seminerlerde yer almanız faydalı olacaktır.

 
Gönderildi : 13/05/2012 23:50

Paylaş: