Forum

Sharapoint 2010 Web...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sharapoint 2010 Web Application - 2 Farklı Lokasyon !!!

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
363 Görüntüleme
(@Emrah_35)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Değerli hocalarım sizden bi çözüm önerisi bekliyorum ;

Tek bir fiziksel makina üzerine Sharepoint 2010 Enterprise sürümünü kurucam makinamın özellikleri gayet iyi benim ise sorunum ise şu Hem İZMİR Hemde KONYA olmak üzere 2 adet farklı lokasyona ve 150'den fazla kullanıcıya sahibim.

2 Adet Web Uygulaması oluşturdum ;

ÖRNEK ;

İZMİR          : contoso.izmir.net       IIS 80 portunu kullanıyor

KONYA       : contoso.konya.net      IIS 36622 portunu kullanıyor

 

İzmirde'ki kullanıcılarım web tarayıcılarına contoso.izmir.net yazarak ulaşabilir ancak Konyada'ki kullanıcılarım port numarasını girmeden bu sayfaya ulaşamıyor sadece contoso.konya.net yazarak intranet sayfalarına ulaşmaları için ne yapmam gerekir contoso.konya.net adresine gelen istekleri IIS 36622 portuna nasıl yönlendirebilirim yardımlarınızı rica ederim.

 

Bu arada 2 farklı lokasyon için 2 farklı web uygulaması oluşturmak mI mantıklı yoksa tek bir web uygulaması altında 2 farklı web kolleksiyonumu olusturmak mantıklı bilemedin bunun için en iyi çözüm nedir değerli hocalarımın yardımlarını rica ederim.

 
Gönderildi : 03/01/2012 14:42

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Merhabalar , central admin' de alternate access mapping ' e bu domain isimlerinizi girin.( 2 tane web app yaptığınız için önce birine girip onun ismini sonra diğerine girip  onun ismini oluşturun)

Ardından IIS de ilgili Site ları bulun. Örnek konya için oluşturduğunuz site a girin sağ menüden BINDING e tıklayın contoso.konya.net  diye binding ekleyin.( port belirtmeyin 80 default olacak o verir.)

Böylece contoso.konya.net diye girdiklerinde gelen istekler 36622 portune gider. Ama kullanıcılar bunu görmemiş olur direkt contoso.konya.net yazarak girmiş olurlar.

Tekrar edeyim; contoso.konya.net adresinizi central admin de alternate access mapping i kullanarak ilgili web application için girmeyi unutmayın.

 
Gönderildi : 03/01/2012 15:32

Paylaş: