Forum

sharepoint yedeklem...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sharepoint yedekleme

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
614 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Selamlar;

sharepoint 2007 kurulu bir sunucuyu başka bir sunucuya aktarmak istiyorum,

backup restore yaptığımda hiçbir sonuç alamadım. (diğer sunucuya sıfırdan sharepoint 2007 kurdum)

başka bir yontemi varmıdır?

 

teşekkurler

 
Gönderildi : 09/03/2011 16:39

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Content veritabanını taşıyarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.Yapmanız gerekeni özetle söyleyeceğim. Bu işlemleri yaparken yedek almanızı dikkatli hamleler yapmanızı emin değilseniz profesyonel destek almanızı öneririm.

2 sunucu arasında hiç bir fark yok ise amacınız Sharepointin fiziksel konumu değiştirmek ise acronis gibi uygulamalarla sistem imageını alıp diğer sunucuda image açmanız bir yöntem.

Amacınız Sharepointi sadece almak ise, content veritabanını backup alın. Yeni sunucunuzda sıfır kurulu olan sharepoint de bir web application açın. Bu web application ile beraber bir content db açılacaktır. central administration da bu content db yi silin. SQL üzerinde yedek aldığınız veritabanını restore edin.(bir başka veri tabanı adı ile çakışmadığından emin olun.). Daha sonra oluşturduğunuz ve sildiğiniz web application a ait olan eski veritabanı ismini eski Sharepoint sunucunuzdan getirip restore ettiğiniz db adına verin. Yani eski sunucudan getirdiğinizcontent db adı yeni sunucu da sildiğiniz content db adını alsın . Daha sonra central administration a tekrar girip content db  ayarlarına girip content db ekleyi tıklayın. Eski sunucudan getirdiğiniz ismini değiştirdiğiniz veritabanı adını buraya yazın. Normal şartlar da işlemler doğru olmuşsa web application artıkeski content dbyi kullanmaya başlar. 

Önemli: Bu işlemleri özetle anlattık. Veritabanı işlemleri yapacağınız için riskleri göze alarak bu adımları uygulayın ve mutlaka yedeğiniz olsun.

 
Gönderildi : 09/03/2011 18:06

Paylaş: