Forum

MS IT üzerine...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MS IT üzerine sertifika sınavlarına girmek istiyorum. Ama birkaç sorum var ?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
367 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

MIT sertifikaları için bu sene çalışıcam. Temelim var ama bilmediğim daha baya bir konu var. Teoriyle sınırlı bilgiler hani  buradaki web castlar"i izleyerek birkaç bilgi edinebiliyorum. 

 

lakin anlamadığım konu ilk olarak sınavlar konusunda. Bir sürü sınav var ve bir sürü ünvan var. Mesela ben SQL DB üzerine ve normal Windows System Administrator üzerine belge almak istiyorum. gireceğim sınavlar hangileri olucak ?

 

ayrıca deneme sınavları var mı ?

 

sınavlar nasıl oluyor ve her sertifika kaç sene geçerli ?

 

windows 2008 çıkalı 3 sene olmadı şimdi yeni server 8 çıkartılacakmış. Çok kararsızım.

 

Programlama bilgisi edindim OOP tabanlı programlama mantığı zaten birbirine benziyor. T-SQL biliyorum ama bir programcıdan istenen gereklerde çok. iş ilanlarına bakıyorum ve yurt dışındayım. C# ve TSQL bilmeme rağmen bende java , C++ , DHTML gibi ekstra dillerde de deneyim isteniyor. hayır benim anlamadığım bu kadar şeyi bilen biri nasıl olurda 1000 euro maaşla işe başlar ?  

 

teşekkürler ... 

 
Gönderildi : 14/10/2011 22:00

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,

Sınavlar konusunda  http://www.hakanuzuner.com/index.php/tag/guncel-microsoft-product-roadmap-dokumani  roadmaplari incelerseniz hangi sınavlara girmeniz gerektiği konusunda fikir sahibi olursunuz. Şuan aktif oalrak server 2008 kullanılmakta ve sertifika oalrak ise MCITP yaygın. İş ve maaş konusuna gelince, bu biraz bilgi,tecrübe olduğu kadar birazda şans sanırım. Hepimiz çok yüksek maaşlara çalışmıyoruz, bazen işsiz bile kalabiliyorzu. Ama yine de bu işi seviyorsanız bunlara değiyor. Eğer sizde bu işi seviyorsanzı bu yolda ilerleyin derim.

Keyifli çalışmalar. 

 
Gönderildi : 15/10/2011 02:25

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

teşekkürler

 

fakat ben birşey anlamadım verdiğiniz linkte sınavlar konusunda.

 

örnek sınavlar var mı ayrıca ve nerden indirebilirim ? 

 
Gönderildi : 15/10/2011 06:23

Paylaş: