Forum

Internet Explorer S...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Internet Explorer Sertifika Sorunu

6 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
5,531 Görüntüleme
(@bugrahansubasi)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Herkese selamlar öncelikle..

Birkaç gün öncesinde internet explorer tarayıcımdan google 'a giriş yapmak istediğimde adres kısmında bir uyarı geldi..Sertifikanızın süresi doldu diye..

Ve alt kısımda sayfaya devam etmek güvenli değil vs. birkaç seçenek sundu..devam et önerilmez kısmına tıklayıp devam ettiğimde kurumsal siteler, bankalar ve facebook siteleri hem farklı bir görüntüyle geldi hemde giriş yapmama izin vermedi..Birkaç yerde saat ayarlarından kaynaklı olabileceği bilgisini gördüm ama bununla alakalı değil..Bu süresi geçen sertifikayı tekrar nasıl eski haline getirebilirim? Veya nasıl bir yol izlemeliyim?

 
Gönderildi : 13/11/2015 20:49

(@HasanCiCEK)
Gönderiler: 15
Active Member
 

Bahsettiğiniz isteler https siteler firewall  ayarlarıyla ilgili bir sorundan kaynaklanıyordur.

 
Gönderildi : 13/11/2015 21:49

(@SemihDanak)
Gönderiler: 77
Estimable Member
 

Firmada https filtrelemeye yapıyorlar https siteler gelen sertifikanın güvensiz gördügü için siteleri açamıyorsunuz firewall un  gönderdiği sertifikayı kabul ettiginiz için bundan sonra https sitelere giremeyeceksiniz büyük ihtimalle bilgi işlem ile ilgilenen arkadaşla görüşürseniz daha net bilgi verebilir.

 
Gönderildi : 14/11/2015 16:06

(@bugrahansubasi)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Adres çubuğunun yanında bir kalkan sembolu çıkıyor..Tıkladığımda sertifikanın süresinin dolduğunu ve yöneticimle görüşmem gerektiğini bildiriyor..Hatta başlangıç ve bitiş tarihini yazmış. Ama birgün öncesine kadar hiç bir sorun yoktu laptopumda :(.. login şifre gerektirmeyen tüm sitelere başta önerilmez uyarısını vererek giriş yapıyor..Farklı bir tarayıcı yüklesem düzelir mi  acaba..?

 
Gönderildi : 16/11/2015 15:45

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

konu tarayıcı ile alakalı değil muhtemelen

diger kullanıcılarda da aynı sekilde ise internete uzerinden cıktıgınız cihazda https trafigini de kontrol edebilmek icin uretilen sertifikanın suresi dolmus

olabilir.

 

 

 
Gönderildi : 16/11/2015 16:05

(@OzcanMANDIRACI)
Gönderiler: 62
Trusted Member
 

Bilgisayarınızın saati ve tarihini kontrol edermisiniz? Genelde saat ve tarih probleminden kaynaklanır.

 
Gönderildi : 16/11/2015 19:10

Paylaş: