Forum

Cyberoam Https Site...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Cyberoam Https Siteleri Engelleme Sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,371 Görüntüleme
(@berkcekisbas)
Gönderiler: 46
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar elimizde yeni almış olduğunuz cyberoam 100ing modeli bir firewall var.  Cihaz ile ilgili bazı konfigürasyon sorunları yaşıyorum. Yardımcı olabileceğinizi umuyorum Sorunum şöyle ;  Bazı web sitelerini engelleme kararı aldık ve cihazda bunu yapmak için webfilter bölümünü kullanıyorum. Herşey buraya kadar normal http olan siteleri engelliyoruz. Fakat iş https e gelince sıkıntı çıkıyor site engellenmiyor. Yeni bir firewall rule oluşturup AV  &  AS Scanning kısmından https i aktif edersem de tüm ssl li sitelerde client ler ssl hatası alıyor ve giremiyorlar. Dökümanlara baktığımda çözüm olarak cyberoam ın ssl inin client lere yüklenmesi gerektiği yazıyor 1 - 2 makinede denedim evet ssl sertifikasını client lerde güvenilen sertifikalara alırsam sorun olmuyor fakat 100 adetten fazla client ve mobil cihazlar var ve bu işlemi yapmak imkansız gibi bişey. Bu ssl li siteleri engellemenin başka yolu yok mudur  ? bu cihazdan önce kullandığım fortigate 80c cihazında bile hiç sorun yaşamadan https siteleri engelleyebiliyordum ama cyberoam farklı şekilde siteleri kendi sertifikasıyla doğrulamaya çalışıyor. Bu konuda destedğinizi rica ediyorum şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 25/08/2015 14:50

(@senturkbilen)
Gönderiler: 14
Active Member
 

Aynı cihazdan biz de kullanıyoruz.

1 - Web Filter ekranından Category' e girin.

2 - Yeni bir kategory oluşturun ve engellemek istediğiniz domainleri veya keyword leri girip kaydedin.(Varolan kategorileri de kullanabilirsiniz.)

3 - Policy ekranında yeni bir policy ekleyin ve kaydedin.

4 - Eklediğiniz Policy' yi düzenlemeye girdiğinizde, ilgili kategori listesinden oluşturduğunuz kategoriyi seçip, http ve https için Deny işaretleyip kaydedin.

Bu kadar.

Umarım işinize yarar, açıkçası ben de cihaza yeniyim:)

 
Gönderildi : 26/08/2015 19:57

Paylaş: