Forum

Watchguard xtm 505 ...

Bildirimler
Hepsini Temizle

Watchguard xtm 505 yöneticiler kuralının log sorunu.

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
1,097 Görüntüleme
(@FarukKOKSAL)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı

[#398167]

Herkese selamlar,

Arkadaşlar ben daha yeniyim yardımınıza ihtiyacım var. watchguard server manager kurulu, web blocker için yöneticlere kural tanımlanmış dolayısı ile istedikleri siteye girebiliyorlar ama log sorunu  nasıl halledeceğim ? Repor alamıyorum.

Gönderildi : 19/09/2013 20:11
(@FarukKOKSAL)
Trusted Member
Konu başlatıcı

aynı server management programında, log server ve report server var, bunları da kurmanız gerekiyor, management setup ını tekrardan çalıştırın, ilgili kutucukları seçiniz oradan

http://www.watchguard.com/help/docs/wsm/11/en-US/index_Left.html#CSHID=en-US%2Finstallation%2Fmgmt_station_setup_wsm.html|StartTopic=Content%2Fen-US%2Finstallation%2Fmgmt_station_setup_wsm.html|SkinName=WSM (en-US) 

Yavuz bey,

Log server ve report server kuruldu fakat izin verilen yöneticiler kuralına tanımlananlar hangi site girdiğinin göremiyorum. Log ve rapor alamıyorum. ( http://www.cozumpark.com/blogs/gvenlik/archive/2011/04/17/watchguard-log-server-ve-report-server-kurulumu.aspx ) 

Gönderildi : 20/09/2013 13:14
(@FarukKOKSAL)
Trusted Member
Konu başlatıcı

Yavuz bey,

Reporting Web UI menusu malesef cıkmıyor.

WSM 11.7 kurulu bende.

Gönderildi : 20/09/2013 13:58
(@erdalorsavas)
Gönderiler: 140
Estimable Member

Faruk Bey merhaba,

Yöneticiler için olan kuralınız HTTP-Proxy şeklinde değilse rapor alamazsınız. Hatırlatmak istedim.

İyi çalışmalar. 

Gönderildi : 20/09/2013 16:03
(@FarukKOKSAL)
Trusted Member
Konu başlatıcı

Faruk Bey merhaba,

Yöneticiler için olan kuralınız HTTP-Proxy şeklinde değilse rapor alamazsınız. Hatırlatmak istedim.

İyi çalışmalar. 

Erdal bey,

yoneticiler adında HTTP-Proxy oluşturup full izin mi vereceğiz ?  (yöneticilerin de hangi siteye girdiğini loglanması ve gerektiğnde rapor verebilmeliyim.) 

Gönderildi : 23/09/2013 12:11
(@erdalorsavas)
Gönderiler: 140
Estimable Member

Faruk Bey merhaba,

Evet, yine bir Proxy kuralı tanımlayacaksınız ve bu kuralın ayrıntılarında "Log enable for reports" seçeneğini aktif hale getireceksiniz.

İyi çalışmalar. 

Gönderildi : 25/09/2013 11:51
Paylaş: