Forum

File Security Hakkı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

File Security Hakkında

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
377 Görüntüleme
(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Çalışmakta olduğum firmam da autocad programı ile çizim yapılıyor. Firma sahibimiz de bu programı kullanan bilgisayarda autocad ile yapılan ve daha önce yapılmış olan dosyaların rapidshare,hotfile vb filesharing sitelerine gönderilmesini, mail attachment yapılmasını,cd yazma yada usb diske kopyalama hatta print screen ile ekran capture yapılmasını dahi yasaklamak istiyor, bunu nasıl yapabilirim? Bir arkadaşım yanlış hatırlamıyorsam EPDP yazılımları ile yapabilirsin demişti ama bana önerebileceğiniz bir yazılım var mı? Yada bu dosyaları sadece encrypt yapsamda bu makina hariç hiçbir yerde çalışmasa. Bununla ilgili bildiğiniz program varsa yardımcı olursanız sevinirim. Çünkü benden önceki bilgiişlemci arkadaş forefront management kurmuş onunla yapmaya çalışmış ama olmamış.o kadar da lisans parası verilmiş ve server alınmış. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 01/02/2012 23:20

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Murat Bey,


Aradığınız çözümün adı DLP (Data Loss Prevention). Yani türkçe adı ile Veri Kaybı Önleme Sistemleri.


Burada yapacağınız yatırım maliyeti için önerilebilecek bir kaç yol bulunmakta


Microsoft RMS (Right Management Services) : Bu ürün microsoft tarafından artık win2008 sunucularda gömülü olarak gelmektedir. Ancak kapsam anlamında eksileri çok fazla bu nedenle bu ürün işinizi görmeyecektir.


Trend Micro , Mcafee gibi ürünlerin DLP network cihazları bulunmaktadır ancak bunlarda fiyat olarak çok yüksektir. Fakat çözüm noktası anlamında kesinlike isteklerinizi cevaplar.


Fortigate UTM cihazla birlikte Fortianalyzer ve FortiClient Premium alırsanız uc noktalarda DLP kullanabilirsiniz. Tabi yapınızda ne kadar kullanıcı var onu bilmediğim için fiyat durumunu analiz edemiyorum.


Son olarak antivirüs programlarının da DLP çözümleri var fakat yukarıda saydığınız tüm özellikleri yapamaz. Az veya çok işinizi görebilir.


Bu ürünlere  göre artı ve eksilerini değerlendirip tercih yapabilirsiniz. Tabi her durumda fiyat ile istenilen özellikleri karşılama birbiri ile doğru orantıdadır. Ne kadar fazla istek o kadar fazla maliyet demektir.

 
Gönderildi : 02/02/2012 01:23

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi McAfee nin DLP programını Araştırdım güzele benziyor demo isteyeceğim umarım işimizi çözer. Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.

Birşey daha sormak istiyorum. Şuan sistemimizde Forefront management kurulu durumda. Bu şekilde istediklerimi gerçekleştiremem değil mi? Çünkü bu konuda bilgim yok belki yapılabiliyordur diye düşündüm. Bu konu hakkında da ufakta olsa bilgi verirseniz sevinirim. Tekrar teşekkürler.  

 
Gönderildi : 02/02/2012 23:22

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Forefront tam olarak http://www.cozumpark.com/forums/thread/8180.aspx  linkte yer alan işlevsellikleri bulunmaktadır. Bir DLP çözüm değildir.


Örneğin print screen engelleme konusunda bir çözüm oluşturmaz. Uzantısı değiştirilmiş dosyayının herhangi bir yere upload etmesini engellemez. V.s.


Mcafee bu konuda iyidir ancak söylediğim gibi ürünün fiyatları yüksektir yönetimi için epey çaba harcamak gerekir. Ama kesin çözümler arasındadır. Unutmadan bir noktayı daha belirteyim ürünü aldığınızda işler bitmiyor ayrıca ürünün yıllık yenileme bedelleri bulunmaktadır. Peki neden yıllık yenileme yapmak zorundasınız sorusuna cevap ise sürekli 3.party ürünlerin yeni versiyonları çıkıyor, portları değişiyor, yeni kategoride upload siteleri ortaya çıkıyor v.s. nedenlerden ötürüdür.

 
Gönderildi : 02/02/2012 23:39

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam verdiğiniz bilgiler ve ilgiler için çok teşekkür ediyorum. 

 
Gönderildi : 04/02/2012 12:50

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Rica ederim Murat Bey bizler bunun için buradayız.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 06/02/2012 04:15

Paylaş: