Forum

Sizce Hangi UTM
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sizce Hangi UTM

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
420 Görüntüleme
(@kbuyukdogan)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar arkadaşlar,

Yaklaşık 60 kullanıcılı bir networkumuz var. İyi bir güvenlik duvarı, Antivirüs-Antispam, Web filtre, İçerik filtreleme, VPN, 
Kullanıcı kısıtlaması olan, Misafirler için harici Wi-fi olan, 5651 nolu yasaya uygun log tutan, raporlayan ve zaman damgası 
olan bir cihaz almayı düşünüyoruz. Sonicwall TZ 210, Sonicwall NSA 240 ve Netsafe Sharp 100 arasında hangisini tavsiye edersiniz.
Herkese kolay gelsin. 

 

 
Gönderildi : 20/10/2010 15:21

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


En kolay yolu her iki ürün içinde demo isteyin ve sisteminizde test edin.


Session sayıları, performans, 5651 uyumluluk için ek bir cihaz alımı v.b. istiyor mu istiyorsa bununla birlikte isteyip testlerinizi bu şekilde yaparsanız bence daha sağlıklı olacaktır.


En azından 1 ay demo yapın her iki ürün içinde. Ayrıca birde alacağınız ürünün üzerinde gelen lisanslanma türüne dikkat edin. VPN var deniyor sonra alıyorsunuz kullanıcı sayısı ile kendi programını kullanarak yapabilirsiniz deniyor. Veya L2TP bağlantı ile yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bazılarıda sınırsız değil her yıl ücretlendiriliyor kullanıcı sayısına göre. Yine diğer servislerin ve ürünlerin lisanslanma türlerini mutlaka kontrol ediniz.


 

 
Gönderildi : 20/10/2010 17:22

Paylaş: