Forum

juniper 2 wan bağla...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

juniper 2 wan bağlantısı

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
458 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


juniper ssg140 üzerinde 2 adet wan interface bulunuyor.biri adsl diğeri borusandan alınan bir ip bloğu.kurulu bir Juniper var ve  öğrenmem gereken bazı noktalar var;


localimdeki pcler adsl üzerinden internete çıkıyor,exchange ise borusandan.herhangi bir pcden www.ipnedir.com a girdiğimde adsl ip si,exchange de ise borusandaki ip geliyor.öğrenmek  istediklerim;
1-juniper üzerindeki policylerden trusttan untrusta giderken adsl interface(untrust) kullanılsın gibi bir policy göremedim.Policylerde böyle bir trust to untrust policy olmadan adsl ile internete clientler nasıl çıkıyor?


2-Ben bazı pcleri borusandaki ip bloğumda boşta olan bir ipden (exchange in kullandığı ip yi kullanmalarını istemiyorum)  internete çıkarmak istediğimde bu işlemi nasıl yapabilirim?


2-borusandan yeni bir IP subneti alınmış.Tek interface üzerinden 2.ip subnet tanımını nasıl yapabilirim?bu işlemden sonra  MX kaydımı bu yeni subnetteki IP ye yönlendireceğim.juniperda nat işlemi işlemini de VIP üzerinden yapmalıyım galiba.Ayrıca exchange MIP yapmam gerekli mi?


teşekkürler


 

 
Gönderildi : 17/05/2010 00:07

(@seyitozgur)
Gönderiler: 219
Estimable Member
 

Merhaba,

1- Juniper üzerinde verilen zone isimleri trust ve untrust olmayabilir. Yeni bir zone oluşturup o zone'ler atanıp o şekilde içeriden dışarıya çıkış sağlanmış olabilir. 

2-MIP (Static NAT) ile internete çıkartarabilirsin..

2-Eğer Juniper'in önünde bir route var ise.. 2'in IP blokunu Juniper'e doğru yönlendirilmesi için route yazman gerekir önündeki firewall'a.. Eğer yok ise.. Juniper üzerinde yapacağın MIP ile yine o IP'ler internete route edilecektir.. Fakat default Interface'in ADSL ise... bu durumda 2. IP blokundaki kullanacğın IP'ler için source route yazabilirsin. 

 
Gönderildi : 17/05/2010 11:48

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

günaydın, 


2-borusan interface üzerinde kendi IP me MIP tanımladım.Route olarak trustVR seçtim.Ama yine adsl den internete çıkıyorum.Bu kontrolü ipnedir.com daki ip ye bakarak söylüyorum.Juniper üzerinde benim ip min nerden internete çıktığını nasıl anlarım?


3-juniper önünde bir router yok.default interface ne işe yarar ve hangi interface nasıl anlayabilirim? Source route,destination route nedir,ne zaman hangisi kullanmalıyım,bilgi verebilirmisiniz?


4-yeni ip bloğu için source route yazmam yeterli mi sizce?exchange için ip yi nat yapmak istediğimde MIP yerine route ile mi nat yaptıracağım?


teşekkürler

 
Gönderildi : 17/05/2010 13:20

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

http://www.cozumpark.com/forums/176303/ShowThread.aspx#176303

 

burda 2 wan interface ile igili konusulmustu 

umarım işinize yarar 

 

kolay gelsin 

 
Gönderildi : 17/05/2010 14:17

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


yeni kayıt açmadım.bu konudan gidilirse sonraki arkadaşlar içinde faydalı olur.


Exchange 'in tüm çıkışlarının public IP mdeki MX kaydımın olduğu IP den çıkmasını nasıl sağlayabilirim.Yukarıdaki örneği ve daha önce konuşulanları denedim olmadı.Yine eskiden hangi ip ile internete çıkıyorsa aynı ip den çıkıyor.Ben 192.168.2.25 ip min örneğin 212.273.12.23 ip bloğumdaki mx kaydının olduğu ip den çıkmasını nasıl sağlamalıyım


Not:MX kaydının olduğu blok loopback yapılmış.


Teşekkürler


 

 
Gönderildi : 05/06/2010 01:37

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Selamlar,


Exchange in IP sine MX ipsini MIP  yaptıktan sonra VIP le 25. portu exchange yönlendirdim.mail geliyor ama giden maili headerından kontrol ettiğimde mailler mx ip sinden gitmiyor.Exchange sunucusunun hangi ip den çıktığına baktığımda diğer blogdaki ip den çıktığını görüyorum.Yani yaptığım MIP hiç bir işe yaramıyor gibi?


MIP den başka bir işlem mi yapmalıyım?


teşekkürler

 
Gönderildi : 05/06/2010 13:48

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba, source based routing uygulayabilirsin.


http://www.cozumpark.com/forums/thread/189158.aspx


 buradaki son mesajda source based routing ile ilgili basit bir örnek verilmiş.

 
Gönderildi : 09/02/2011 08:46

Paylaş: