Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Failover Cluster

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
324 Görüntüleme
(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

İki NOD ile Cluster oluşturdum ve storage'a sorunsuz bağladım, istediğim şey şirketteki uygulamaya tüm client'ların erişebilmesi ancak bunu istediğim şekilde yapamıyorum, şöyleki "Failover Cluster Manager" (FSM) dan "Cluster Shared Volume" (CSV) oluşturup, storage'ı gösterdim daha sonra NOD1 üzerinde uygulamayı C:\ClusterStorage\Volume1 içine kurdum, ama buradan sonra uygulamayı clientlara bu şekilde sunamadım, bende FSM'den "Services ve Applications" (SA)'den "OtherServer" şelinde kurup "Add Shared Folder" diyerek uygulamayı paylaştırdım ve bu sefer çalıştı ama sanki bu biraz bana mantıksız geldi, acaba niçin "Cluster Shared Volume" üzerinden uygulamayı clientlere gösteremedim, bu konuda bilginizi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim...   

 
Gönderildi : 12/04/2013 19:57

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

clustered shared volume uygulaması yalnızca sanal makinalar için desteklenmektedir. bu klasör yapısı içerisinde hyper-v içinde oluşturduğunuz sanal sunucuların dosyaları haricinde bir dosya tutmanız önerilmez.

uygulamanızı microsoft tarafından üretilen bir uygulama değilse generic application ile yapabilirsiniz.

mesela jboss uygulamasını cluster halde çalıştırmanız gerekiyorsa generic application seçersiniz. bunlar için repliasyonu manuel veya uygulama destekliyorsa otomatik yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 13/04/2013 01:46

(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Efe Bey Merhaba;

Aynen söylediğiniz şekilde yaptım ve sorunsuz çalıştı, yardımınız için teşekkürler... 

 

 
Gönderildi : 19/04/2013 17:29

Paylaş: