Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

server yedekleme- cluster yapısı

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
530 Görüntüleme
(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Rica ederiz,

Öncelikle belirtmek isterim ki kullanmadığımız bir yapıyı burda önermiyoruz bu konuda rahat olabilirsiniz. Storage (özellikle fiber) oldukça performanslı olacaktır ancak aynı zamanda pahalı bir çözümdür. Nas çözümlerini de bu aşamada deneyebilirsiniz ama qnap ya da iomega gibi nas çözümlerinde Hyper-V cluster desteğinin verildiğinden emin olmalısınız. Bazı qnap zihazlarında sıkıntılar yaşanabilmekte.Dediğim gibi bol diskli bir sunucu ve Microsoft software target ile de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Storage nızın diskleri nas olduğunda sata olacaktır ki bu durumda performansı iyileştirmek için yüksek kapasiteli diskleri RAID 1+0 çözümü ile kullanarak disk yapınızın performansını arttırabilirsiniz.

İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 08/02/2012 23:43

(@barissaygin)
Gönderiler: 106
Estimable Member
 

Hocam iscsi özellikli nas serverlar var. Bu cihazlardaki belli bir disk alanını  Windows ortamında  bir disk gibi kullanmak için Microsft' un ücretsiz iscsi target yazılımını kurmak şart mıdır?Yani hem bu yazılım olacak hem de cihaz iscsi desteğine sahip mi olacak, doğru mu anladım acaba?

 Ayrıca active directory ortamında calısan bir bilgisayara iscsi ile bir nas cihazındaki disk alanı sürücü olarak bağlanırsa, bu sürücü paylaşıma açılıp bütün active directory de kullanıma açılabilir mi?

 

Saygılarımla 

 
Gönderildi : 13/03/2012 00:55

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

ISCSI icin dediginiz gibi target yazilimini kullanamaniz lazim ve cihazinda bunu desteklemesi lazim. Server uzerine iscsi ile baglanan diski artik sanki bir local disk gibi dusunebilirsin istedigin izinleri verip kullanabilirsin.

 
Gönderildi : 13/03/2012 04:15

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Ufak bir yanlış anlama olmuş sanırım. NAS sunucunuz üzerinde ki ayırdığınız disk alanını sisteminize göstermek için Window Server işletim sistemi ile birlikte gelen iSCSI Initiator uygulamasını kullanmanız yeterli olacaktır.

iSCSI Software Target uygulaması kendi depolama ortamınızı oluşturmak için kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Örneğin bir sunucunuz var ve üzerinde de bol miktarda disk mevcut. Bu yazılım ile bu sunucunuzu storage olarak kullanabilirsiniz.

Ortak bir depolama alanı üzerinde oluşturmuş olduğunuz bir diski iSCSI ile bağlayacağınız herhangi bir sunucu üzerinden paylaşıma açabilirsiniz. Burada sunucunun rolü çok önemli değildir. Ancak best practice paylaşım işlemleri sisteme yoğunluk olarak yansıyacağından Active Directory gibi kimlik denetleme ve DNS sorgulama işlemi yapan sunucularda bu işlemin yapılması tavsiye edilmez.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 13/03/2012 12:34

Paylaş: