Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hp+Hyper-v

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
452 Görüntüleme
(@ibrahimduman)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar elimde şuan bir aktif çalışan proliant dl380 g6(server 2008 web edition) birde pasif olarak boşta duran ml110 g6(server 2008 standart edition) ve ml350g6(server 2008 standart edition)  mevcuttur.aktif çalışan istanbul lokasyonunda pasif çalışanlar izmir lokasyonundadır. şimdi istanbulda ki web edition ı server 2008 enterprise server haline getirsem izmirle istanbul arasında failover cluster sanallaştırma yapısı kurabilirmiyim? Fail over cluster için bir enterprise edition digerleri standart edition olarak kalsa bu yapı mümkün olurmu yoksa her serverde enterprise edition gereklimi?

Yardımcı olacak arkadaşlar kaba taslak anlatırsa sevinirim

simdiden herkese teşekkürler. 

 
Gönderildi : 25/08/2011 20:50

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

Cluster yapısına dahil olacak olan sunucuların (node) enterprise olması gerekiyor. Çünkü Standart edition üzerinde Failover cluster servisi yoktur.

ayrıca cluster yapsanız bile iki lokasyon arasındaki bant genişliğinin sağlam olması gerekiyor.

Hyper-V cluster ile ilgili makaleler bölümünde seri şeklinde makaleler var.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 25/08/2011 20:54

(@hakanyuksel)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Merhaba,

Öncelikle failover cluster Windows 2008 Standart ve Web editionları üzerine kurulamamaktadır, bunun için enterprise yada datacenter versiyonları kullanılması gerekmektedir.

Uzak bölgelerde yapılacak olan Cluster, Geo yada Multisitecluster olarak  bilinmektedir, bunun için storage bazlı replikasyon çözümüne ilaveten bu replikasyon trafiğini izleyecek cluster resource olarak calılacak yazılımlara ihtiyaç vardır. Yada 3. parti replikasyon ürünleri işiniz görebilir.

http://www.microsoft.com/windowsserver2008/en/us/failover-clustering-multisite.aspx

Saygılarımla,

Hakan Yüksel

 
Gönderildi : 25/08/2011 21:06

(@ibrahimduman)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Bir enterprise server failover cluster içine diğer standart edition lardaki hype-v leri dahil etmemin bir yolu olmazmı yani?

 

şehir ler arası cluster bağlantı için nasıl bir bağlantı kullanabiliriz önerilen bağlantıya göre ne tür cihazlar kullanılabilir?

 

Arada ki replikasyon için artı bir program kullanmak şartmıdır server 2008 bunu sağlamıyormu? 

 
Gönderildi : 25/08/2011 21:44

(@hakanyuksel)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Merhaba,

Sonuç olarak 2 adet enterprise sunucu olacağı için bir problem oluşturmayacaktır. Multisite cluster için önemli olan network latency değerlerinizdir siz kendi uygulama, replikasyon trafiğinize göre bir bağlantı biçimi tercih edebilirsiniz.

Replikasyon için dediğim gibi storage bazlı yada 3. parti ürünler kullanmak durumundasınız.

Saygılarmla,

Hakan YÜKSEL

 
Gönderildi : 26/08/2011 14:52

(@ibrahimduman)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Bu replikasyon durumunu tam anlayamadım.

şimde benim kullandığım server storage için kullanılmıyor. üstünde bir program çalıyor. istanbul lokasyonun da failover ı kurup  izmirdeki bilgisayarı orda ip yönü ile ekliyemezmiyim. Yanlış bilmiyorsam hyper-v de enable replication diye bir secenek vardı bu yeterli değilmi.

benim aslında tam olarak yapmak istediğim şu istanbul da aktif halde bir server im çalışacak izmirdede bu server ın pasif hali olacak birbiri ile eş. İstanbul daki herhangi bir sorun yaşadığında izmirdeki aktif duruma geçip onun yerine geçeçek

birde sizin 3. party yazılım dan kastınız system center gibi programlarmı?

elinizde örnek falan veya daha açıklayıcı olursa cok sevinirm. simdiden tesekkürler 

 
Gönderildi : 26/08/2011 21:23

(@ibrahimduman)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Bu replikasyon ve şehirler arası sanallaştırma ile ilgili yardımcı olabilecek yokmu acaba :((

 
Gönderildi : 29/08/2011 17:26

(@FerhatIndi)
Gönderiler: 467
Honorable Member
 

herhangi bir storage yapisindan soz edilmiyorsa  zaman siz Third-party software kullanmalisiniz.

Third-party software : Kullandigin programin kendi vendoru tarafindan uretilmiyen diger yardimci programlara denir,Ornek Hyper-v kullaniyorsun, hyper-v nin uretici MS dir. Hyper-v replica etmen lazim, su anda MS`in boyle bir toolu yok, fakat double-take firmasinin boyle bir programi var.  Double-take firmasi MS ile hic bir ortakligi yok, O zaman Double take firmasinin programlari Third-party softwareoluyor. System Center MS`in bir urunu oldugu icin Third-party software olmuyor

 Geographical Replicationlarda ortak bir storage urun bulundurulmasi gercekten cok zor is, yuklu bir maliyet gerektiyor. O yuzden Host to host yada VM to VM gibi replica edilmesi gerekir. Bu arada hyper-v nin yeni cikacak surumunde Replications desteklenecek, Sag click ve replica ozelligi olacak.

3.party software denince 

www.neverfailgroup.com

www.steeleye.com

www.doubletake.com

 

Urunlere bence bir bak, Trial olarak test edebilirsin. Ben su an Doubletake kullaniyorum lisans konusunda biraz pahali ama kullanimi cok basit.

Vm basi yaklasik $3500 dolae gibi lisans ucreti var.

 

Kolay gelsin

 

 
Gönderildi : 30/08/2011 18:54

Paylaş: