Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

HyperV de Live Migration için decicate network tanımı

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
299 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Hyper-V test leri ile uğraşıyorum. 2 node ta 4'e ethernet kartım var. Live migration yaptığımda makineler management networkünü kullanıyor. Bunun olmaması için  ayrı bir kart tanımlamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? HyperV bu network u LiveMigration olarak kullanacağını nasıl anlıyor?

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 07/07/2011 14:53

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Clustered yapıda ki Hyper-V sunucularınız üzerinde ki Network yapısına ve bunun ayarlanmasına göre seçilmektedir. Örneğin yönettiğiniz bir cluster ın Networks bölümünde HeartBeat için Management Network için Cluster Network1, ClusterNetwork2 şeklinde linkler bulunmaktadır. Sanal makinenizi Live Migration ile taşımak istediğinizde bu Network lerin sıralamasına bakıp ilk sırada olanı tercih etmektedir. Bunun ayarı için yönettiğiniz cluster da Services and Applications bölümünü genişletin ve listelenen sanal makinelerinizden birisini seçin. Orta bölümde ilgili sanal makine için Resources bölümü açılacaktır. Burada sanal makinenize sağ tıklayın ve Properties linkine tıklayın. Açılan pecerede network for live migration sekmesine gelelim. Burada Live Migration için kullanılacak olan ağlar listelenecektir. Siz sadece Live Migration için oluşturmuş olduğunuz ağ kartını burada üst sıraya çekerek işlemin bu ağ kartı üzerinden yapılmasını sağlayabilirsiniz.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd446679%28WS.10%29.aspx#BKMK_manageCSVnetworks adresinde ki makale size yardımcı olacaktır.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 07/07/2011 19:44

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler Hakan hocam. Gerekli ayarları buldum. Fakat bunu bütün sanal makinelerde bir anda tanımlayabiliceğim bir yer var mıdır?

 
Gönderildi : 07/07/2011 20:03

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Geç cevap için kusura bakmayın. Güzel bir noktaya temas ettiniz. Powershell ile yapılabilir diye düşünüyorum ancak elimde hazır kod yok malesef. Araştırıyorum, bilginiz olsun.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 12/07/2011 13:03

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Estağfirullah, tamamdır hocam ben de araştırayım bu arada.

 Teşekkürler...

 
Gönderildi : 12/07/2011 16:23

Paylaş: