Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

ESXi server a varolan sanal serverı aktarmak

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
303 Görüntüleme
(@ridvan)
Gönderiler: 55
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

ESXi server ı ilk defa kurdum. Daha önce vmware server da olusturdugum sanal makineyi (en azından gerekiyorsa bir şekilde convert ettikten sonra) ESXi serverıma atmak istiyorum. Bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yeni bir sanal makine olusturmak ile ilgili makale var ama varolan sanal işletim sistemimi ESXi serverıma nasıl taşıyacağım yardımcı olabilir misiniz?


Not: Vmware convertor ile VMware server sanal makinelerini ESXi için kullanılacak hale getirebilir miyim?

 
Gönderildi : 03/03/2010 17:47

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

VMware Converter ile VMware Server da kullandığınız sanal makinenizi VMware ESXi üzerine taşıyabilirsiniz. Bunun için VMware Converter ı çalıştırdıktan sonra Convert Machine diyelim. Karşımıza gelen sihirbaz da Select Source Type bölümünden "VMware Workstation or other VMware Virtual Machine" seçeneğini seçip alt kısımdan sanal makinemizin vmx dosyasını gösterelim. Next diyerek devam edelim.

Karşımıza gelen ekran da VMware ESXi sunucumuzun ip, kullanıcı ve parola bilgilerini yazdıktan sonra Next diyerek ilerleyelim.

Burada sanal makinemizin adı ve hangi datastore alanına konulacağını seçelim ve Next diyerek devam edelim.

Eğer disk boyutları, işlemci sayısı, ram miktarı ve network kartı ile ilgili bir değişiklik yapacaksak bu alanda yaptıktan sonra Next diyerek ilerleyelim ve son ekranı da olduğu gibi bırakarak devam edip işlemi başlatalım.

İşlem network hızınıza, sanal makinenizin üzerinde ki disklerinizin boyutlarına bağlı olarak zaman alacaktır. İlk başta çıkan süreye çok itibar etmeyin. Daha sonraki süreler daha makul olacaktır.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 03/03/2010 18:26

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba


Üstad işlemci sayısını seçerken çift çekirdekli işlemciler için 2 sayısını mı girmek gerekiyor?

 
Gönderildi : 03/03/2010 19:13

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Fiziksel işlemciniz ile ayn sayıda sanal işlemci adedini sanal makinenize atayabilirsiniz. Ancak bu bir zorunluluk değildir. Sanal makinenize bir sanal işlemci de verebilirsiniz. Bu tamamen o sanal sunucunuzun üzerinde ki iş yükü ile bağlantılı bir durumdur ve sizin tercihinizdedir.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 03/03/2010 19:19

Paylaş: