Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

vmware server'da Could not cereate process hatası alıyorum.

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
404 Görüntüleme
(@fatihcil)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,


vmware server windows server 2003 server üzerine kurulu ve vmware üzerinde exchange ve terminal server sanal olarak hizmet veriyor. diskler allocate olarak yapılandırıldı. sistem izmirde ve ben reel makinaya terminal server üzerinden bağlanıyorum. vmware server programını çalıştırıyorum ve kapalı olarak gözüken exchange ve terminal server sanal makinelerimi açmak istediğimde


 Could not cereate process; can not power on the vitual machine.this can happen when you connect to the vitual machine from the vmware server runnng inside a terminal servises session. connect on the virtual mahine using the remote host options.


hatası alıyorum. sanal makinelerimi açamıyorum. sanal makinelerimın bulunduğu klasör içinde her açılışta sabit dosyaların yanında iki dosya oluşturuyor ya.. bunlar sanal makineleri kapatınca gitmesi gerekiyor. ama benim klasör içlerinden gitmemiş. ben bu geçici session dosyalarını silsem yada başka yere taşıyarak sistemi açmak istesem sorun ana disklerimde sorun yaşarmıyım. ? yada bu durumda ne yapmam gerekir?


 acil cevap verirseniz sevinirim... teşekkürler...

 
Gönderildi : 17/01/2010 16:23

(@fatihcil)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

aynı zamanda ek bilgi olarak


makinenin ayarlarına girip diskleri tıkladığımda


Failed to retrieve disk information for "d:\danal sistem\exchange\windows server 2003 standart edition.vmdk"; VMDB faulure


diye hata mesajı alıyorum..


disk var ama özelliklerini göstermiyor. sanal diskimmi bozuldu? bozulduysa nasıl onarabilirim.?

 
Gönderildi : 17/01/2010 16:41

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Sizin remote bağlantınız dışında başka bir otutum açık olabilir mi? (console bağlantısı gibi)

Sanal makineleriniz aslında çalışıyor olabilirler. Siz tekrar başlatmak istediğiniz de bu hatayı alıyor olabilirsiniz.

Remote Desktop u console modunda açıp kendinizden başka kimsenin olmadığından emin olduktan sonra tekrar dener misiniz?

Bana sanal makineleriniz sanki çalışır durumda gibi geldi. Sanal makinelerinize ulaşabiliyor musunuz?

Birde VMWare Authorization/Registration servisini yeniden başlattıktan sonra dener misiniz?

Kolay gelsin...

 

 
Gönderildi : 17/01/2010 18:20

(@fatihcil)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selam,


sanal serverlara erişemiyordum. ana makineyi bir kaçkez restart bile yaptım. vmserver programımda bir hata olabilceğini düşünüp tekrar kurduk. kendi servisleri start olmuş gözüküyordu ama localhostu açmaya çalıştığımda 511 hatası verdi. bende networkteki başka bir makineye vmware server kurup remote olarak disklerime ulaşmaya çalıştım. bu işlem sonucunda diskleri açmayı başardık. fakat exchange serverım servisleri tam açılmadı.. Allahtan onuda birkaç düzenlemeyle ayağa kaldırabildik. şu an trend mikro ile biraz uğraşıyorum. o işte bitince sitemin yedeğini almam gerekecek. yardımlarınız için teşekkürler.. tahmin ettiğiniz gibi konsol ekranında sorun vardı sanırım.


bu olay beni biraz korkuttu aslında. neticede bir tek dosyada tutulan sistemimizde o dosya bozulmuş olursa ne yapıcaz. repair gibi toolları varmı vmwarenin?

 
Gönderildi : 17/01/2010 19:23

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Rica ederim, düzelmesine sevindim.

Dediğiniz gibi tüm sunucunuz bir dosyadan ibaret. Daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi sanal makineler de fiziksel makineler gibi yedeklenmeli ve izlenmelidir. Bunun için iki metodunuz var ya sanal makineye dosya olarak davranıp olduğu gibi yedeğini almak ya da fiziksel makina gibi davranıp yedekleme senaryosu uygulamaktır. Ya da 3. parti yazılımlar (Örneğin Acronis) kullanılarak sistemlerin imajları alınabilir.

Bahsettiğiniz gibi repair tool lar bildiğim kadarıyla yok. Aslında VMware sanal makina açılırken disk dosyasını kontrol eder ve hata bulursa düzeltmeye çalışır. Düzeltemediğinde ise diski sanal makinaya bağlamaz ve sistem açılmaz. Bu nedenle sanal sistemlerin getirdiği yenilikleri kullanırken dikkatli olmalıyız.

Örneğin snapshot lar. Bu yöntem sistemde hata olduğunda ya da admin tarafından bir hata yapıldığında geri dönüşü çok hızlandırır. Ancak hem yer kaybına sebep olur (snapshot lar silinirlerken orjinal disk boyutu kadar yere ihtiyaç duyarlar) hem de snapshotlarınız arızalanbilir ve silinemezler. Bu nedenle production ortamında çok zorunlu olmadıkça ya da anlık olaylar dışında sanal sistemlerin üzerinde snapshot bulundurulmamalıdır.

Kolay gelsin...

 

 
Gönderildi : 17/01/2010 19:39

(@fatihcil)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

evet bu tarz yedeklemeklerden bahsetmiştiniz. ama günlük yedek almak
için henuz yeterli yer yoktu dış ortamda. bu yüzden son güncel sistemi
kurtamam gerekiyordu. Allahtan şu an trend micro haricinde sorun yok
gibi. pop olarak bağlantıda maili alabiliyorum ama mail atarken trendmicro kesiyor. onunla
uğraşıyorum.owadan mail gidip geliyor. bakalım birazda bununla uğraşim.. pazar pazar sorunuma cevap veren olurmu diye düşünürken verdiğiniz cevapla bu sitenin diğer tüm bilişim sitelerinden faklı olduğunu göstermiş oldunuz.. 🙂 ilginize teşekkürler...çalışan arkadaşlarada kolaylıklar diliyorum.

 
Gönderildi : 17/01/2010 20:44

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu [:)].

İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 17/01/2010 21:38

Paylaş: