Anasayfa » Forum

4 Internet ve Serve...
 

4 Internet ve Server Gruplu Network  

  RSS
Mahmut Yaman
(@MahmutYaman)
Üye

4 wan girişli bir load balancer'a bağlı 4 ayrı adsl modemim var ve load balancer'dan interneti bir switch yardımı ile dağıtıyorum. Ayrıca switch'e bir adet de wifi dağıtımı için access point bağlı.

Bu network'ü kurmamın sebebi de switch'e 8 adet esxi server kurmuş olmam.

Yaptığım ip yapılandırmaları aslında sorunsuz çalışıyor fakat sanal bilgisayarlar networke erişebilirken ben sanal bilgisayarlara erişemiyorum.

Yapılandırma şu şekilde:

Modemleri 255.255.255.0 olarak ayarlayabilirdim aslında ama böyle yapmış bulundum, bir zararı yok sanırım.

Access Point'i bu şekilde yapılandırma sebebim ise 255.255.0.0 olarak yapılandıramıyor olmam, desteklenmediğini söylüyor. Yine de haberleşme sıkıntısı yaşamıyorum. Ki zaten Access Point sadece normal internet kullanım amaçlı.

Baya hatalı bir network olduğunun farkındayım, amatörüm ve ilk defa böyle bir network kuruyorum, doğrusu için yardımlarınızı rica ediyorum.

İyi forumlar 🙂

Alıntı
Gönderildi : 13/11/2017 23:19
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Üye Forum Yöneticisi

merhaba,

subnet yapılandırmalarınız iç içe olduğundan, bu vb. birçok sorunu yaşayabilirsiniz.

subnet ve ip havuzları için, referans adresler yardımcı olacaktır.

http://www.cozumpark.com/blogs/network/archive/2013/09/29/ipv4-adreslemenin-temelleri.aspx

http://www.subnet-calculator.com/subnet.php?net_class=A

basit bir yapılandırma, aşağıdaki gibi tamamlanabilir.

modemler : 192.168.1.1-2.1-3.1-4.1/255.255.255.0

loadbalancer : 192.168.10.1/255.255.255.0

sunucu network : 192.168.10.11-12-13-14.../255.255.255.0

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/11/2017 02:43
Gökhan TATAR
(@gokhantatar)
Üye

[quote user="Mahmut Yaman"]

4 wan girişli bir load balancer'a bağlı 4 ayrı adsl modemim var ve load balancer'dan interneti bir switch yardımı ile dağıtıyorum. Ayrıca switch'e bir adet de wifi dağıtımı için access point bağlı.

Bu network'ü kurmamın sebebi de switch'e 8 adet esxi server kurmuş olmam.

Yaptığım ip yapılandırmaları aslında sorunsuz çalışıyor fakat sanal bilgisayarlar networke erişebilirken ben sanal bilgisayarlara erişemiyorum.

Yapılandırma şu şekilde:

Modemleri 255.255.255.0 olarak ayarlayabilirdim aslında ama böyle yapmış bulundum, bir zararı yok sanırım.

Access Point'i bu şekilde yapılandırma sebebim ise 255.255.0.0 olarak yapılandıramıyor olmam, desteklenmediğini söylüyor. Yine de haberleşme sıkıntısı yaşamıyorum. Ki zaten Access Point sadece normal internet kullanım amaçlı.

Baya hatalı bir network olduğunun farkındayım, amatörüm ve ilk defa böyle bir network kuruyorum, doğrusu için yardımlarınızı rica ediyorum.

İyi forumlar 🙂

[/quote]

 

Merhaba,

 

IP ve Subnet dizaynınızı komple değiştirmeniz gerekli, tasarımsal hatalarınız var, Switch nedir ? marka model ? üzerinde Bu networkler için yukarıda belirttiğiniz subnet'lerde VLAN ID ve VLAN IP Networkleri oluşturmalısınız. Tabi Switch'inizin Intervlan Routing desteği olmalı.

 

Bu temel ayrımları yerine getirdiğiniz takdirde daha sağlıklı bir yapınız olur.

 

Selamlar.

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/11/2017 05:16
Ertan ERBEK
(@ertanerbek)
Üye

Merhaba,

 

IP bazında bayağı hatalı ve sürekli sorun doğruabilecek bir yapı. Öncelikle modemlerin subnetlerini birnirinden ayırın mesala birinci modem 10.0.1.1/24 ise ikinci modem 10.0.2.1/24 olsun. Yerel ağınız için 192.168.0.0/24 lü blokları vlanlar ile yada 172.16.0.0/16 gibi bir süper subnet şeklinde kullanın. Ayrıca modemleri bridge moduna almanızı ayrıca tavsiye ederim oluşması muhtemel birçok NAT problemini en baştan düzeltmiş olursunuz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/11/2017 11:33
Mahmut Yaman
(@MahmutYaman)
Üye

Kullandığım switch tak çalıştır bir switch (tp-link tl-sf1016d). Fakat fark ettim ki benim sanal bilgisayarlara ulaşamıyor olma sebebim ip yapılandırmaları ile alakalı bir durum değilmiş. ESXi kullanıyorum ve ESXi varsayılan olarak dışarıdan içeriye bağlantı kabul etmiyormuş.

Bu arada sunucularım public değil, intranet. Dışarıya açılmayacağım için problem teşkil edecek bir yapı değil sanırım çünkü şuan her şey çalışıyor aslında.

Özetle durum şu: (okumayabilirsiniz, bilgi amaçlı ve önemli değil :))

Amacım 4 ayrı interneti birleştirmekti ve bu yüzden böyle bir network kurdum. Fakat ip yapılandırmaları akılda kalıcı olması için sağdan ikinci ip segmenti sunucu numarasını ve son segment ise sanal bilgisayar numarasına sahip olacak şekilde ayarlamak istediğim için subneti 255.255.0.0 şeklinde ayarladım.

Bu yüzden Load Balancer'ı bu subnet ile ayarlamak durumunda kaldım ve dolayısı ile modemler de aynı subnette olmak zorunda kaldı. Bu yüzden sondan ikinci segment yerine 3. segmenti değiştirerek bunları ayırdım. Farklı yapılandırabilirim diye düşünmüştüm ama Load Balancer farklı subnet ayarlamaları ile modemlerden ip almıyormuş.

 

ESXi problemim hala devam ediyor ve çözemedim. IP yapılandırmalarımla alakalı olabileceğini düşünmüştüm fakat sadece 1 router kullanarak 2 bilgisayarlı basit bir network kurmama rağmen yine de başaramayınca problemim kesinleşti. ESXi yapılandırmam da aşağıdaki görseldeki gibidir.

Durumla alakalı VMware'ün kendi forumunda da başlık açtım, takip etmek isteyen varsa buradan bakabilir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/11/2017 23:19
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol