Forum

Vigor Ap 900 ile gu...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Vigor Ap 900 ile guest ağı oluşturmak

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
508 Görüntüleme
(@AliTipici)
Gönderiler: 56
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Benim şöyle bir problemim var;

Öncelikle sistemimden bahsedeyim;

Ofisimizde peplink balance 300 model bir Load Balancer'ımız var(DHCP'si kapalı). Bu cihaza 2 ayrı modemden internet gelmekte...

Bu cihazında bir çıkışı iç networkumuze bağlı ve burada domain server üzerinden dhcp server'ımız iç ip'lerimizi dağıtmakta... (0.1-0.254)

Aynı zamanda da peplink cihazımızın bir çıkışı da Vigor AP 900'e(DHCP'si kapalı) bağlı ve burada ki kullanıcılarımız da yine sisteme wireless üzerinden dahil oluyorlar.

Sistemimiz özetle bu şekilde...

Benim istediğim ise Vigor AP 900 cihazımda ikinci bir guest ağı oluşturmak ve bu ağı kendi iç networkumuzden ayrı tutmak ve mümkünse bu grubu farklı bir ip bloğunda tutmak(2.2-2.254 gibi)

Sizelere sorum, eldeki ürünler ile bu mümkün mü? Eğer değilse bu tip bir sistemi nasıl sağlayabilirim?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim,

Saygılarımla.

 

Not. Peplink balance 300'de vlan özelliği yok.

 
Gönderildi : 06/03/2017 14:44

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhaba Ali Bey,

 

AP900 cihazı oldukça yetenekşi bir cihazdır ve birden fazla SSID yayını yapabilir bu SSID leri ise VLAN ve PORT bazlı olarak birbirinden ayırailir SSID ye bağlanacak her bir kullanıcıyıda birbirinden ayırabilir. Normalde bu tür bir yapıda yapılması gereken AP900 cihazında iki SSID yayını yapmak ve SSID lere VLAN vererek birbirlerinden ayrı iki ağ oluşturmaktır fakat elinizdeki diğer donanımlar bukadar yetenekli değil.

Bu durumda DrayTek cihazının diğer bir özelliğinden yararlanabilirsiniz, bu özellik iki ayrı SSID nin cihazının üzerindeki iki ayrı port ile birleştirlmesidir. Alttaki resimde göreceğiniz gibi OFIS ağını LAN-A gurubuna Misafir LAN-B gurubuna verebilirsiniz ve " Isolate Member " seçeneği ile Misafir ağına bağlanan her kullanıcının diğer hiçbir kullanıcıya ulaşamamasını sağlayabilirsiniz. Bu durumda cihaza iki adet Kablo çekmeniz yada bir kablonun dört telini ikiye ayırarak iki ayrı kablo yapmalısınız. DrayTek bu desteği veriyor fakat bahsi geçen load balance cihazında ikinci bir portu bu iş için yapılandırabiliyor olmanız gerekir eğer cihaz bunuda yapmıyorsa değiştirme zamanıda gelmiş demektir. DrayTek 2860 modeli ile bunları yapabilr ayrıca kullanıcılarınıza SMS doğrulamalı hotspot sistemide sunabilirsiniz. " http://www.simet.com.tr/index.cfm?fuseaction=objects2.detail_content&cid=481 8" örnek doküman linkteki gibidir.

 

 

 

 
Gönderildi : 06/03/2017 17:58

(@AliTipici)
Gönderiler: 56
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Ertan Bey,

Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla sadece Ap 900 üzerinden istediğim şekilde bir ayrım sağlayamayacağım. Sanırım isolate member durumu da buna dahil. Bunları yapabilmem için load balancer cihazımı değiştirmem gerekiyor.

Dediğiniz şekilde iki ayrı SSID oluşturuyorum ancak sonuçta iki network kablosu da aynı cihaza bağlanıyor(peplink balance 300) ve cihazda port bazlı özelleştirme yapamıyorum.

Yanıtınız için tekrar teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 06/03/2017 19:46

Paylaş: