Forum

Apartlar ve Kacinil...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Apartlar ve Kacinilmaz Internet Problemi

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
3,227 Görüntüleme
(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 
Arkadaşlar merhaba. Her merakli bilgisayar severin yaptigi gibi benimde sormam gereken ve soracagim sorunun bu baslik altında olması gerektiğini bile bilmeyen bir üniversite ogrencisiyim.
 Her zaman SQL benim için ürkütücü,bir o kadarda merak ettiğim bir dünya oldu. Problemine gelirsem baslikta belirttiğim gibi bir apartta kalıyorum. Bartin'da olmamdan dolayi burada bilgisayar bilen sayisi çok sinirli. Kaldigim apartin modem sisteminden bahsetmek istiyorum. Burasi 30 dairelik,her katta 2 modemin bulunduğu ( sağ ve sol ) ve toplam 3 kat olan apartin toplam 6 modeminin bagli olduğu ana 2 internet hatti var. Yani bağlantı  2 internet üzerinden bu modemlerle katlara dağıtılıyor. INternet sınırlı tam olarak bilmiyorum ama zannedersem 100-150 gb sonrasında adil kullanimla 3 megabite düşüyor. Haliyle cekilmez olan bu kucuk sehir hepten sıkıcı  oluyor. Apart sahibi yasini almis bir kişilik ve sorundan  bahsettiğimde problemi cozebilirsem ne gerekiyorsa yapacağını ssöyledi. Amacim kısıtlı  bilgime ragmen şu dur ki kamil koc otobüslerinde gördüğüm  gibi her daireye bir şifre  vermek, internetlerin torrent portunu kapatabilmek  ve her veri  giris çıkışını kontrol altına alabilmek. Modemler US robotic marka. Şimdi eger anlatabildiysem ne yapilmasi gerekli. Adam biraz masraftan uzak durdugu için her kata  veya her daire internet  çekmek gibi bir şey  söz konusu değil. Tek cçözümün torrent portlarini kapatarak giderileceği düşüncesindeyim. 
 
Bir başka  problem ise bu yazdığım konuyu bile bana telefondan yazdirmaya zorunlu tutan internet kopmalari. Sürekli  internet kopuyor ve modemi rsetlemeden gelmiyor. Ama ttelefondanyavasta olsa kesintisiz bağlantı alabiliyoruz. Imla hatalarim telefondan yazdigim icindir ozur diliyorum. Umarim sorun benim çözebileceğim çözerken birşeyler  öğrenebileceğim bir durumdadır. Yol gösterirseniz ve sorunu cozmem icin nereye odaklaklanmam hakkinda bilgi verirseniz sevirim. Iyi gunler dilerim.
 
Gönderildi : 18/03/2015 03:44

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

Bahsetmiş olduğunuz her kata farklı şifre durumu Access Point ile yapılabilir şu an katlarda bulunan cihazlar access point olabilir modemi bridge olarak çalıştırmak bana göre daha karmaşık bir durum access point göre ve daha maliyetli olabiliyor. Öncelikle bu cihazlarin AP 'mi modemmi olduğundan emin olun. 

Giden istekleri ise kontrol altına almak için firewall şart. Firewall ile ilgili forumda bir çok konu bulunmakta yazılımsal firewall olarak arama yaparsanız bir çok sonuca erişebilirsiniz. 

Kolay gelsin.

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 18/03/2015 05:23

(@emreakdag)
Gönderiler: 234
Reputable Member
 

Merhaba,

İnternet olmadan Bartın'da zaman zor geçiyor gerçekten. Bartında internet altyapısı aşırı derecede vasat olduğundan bu kopmaları yaşaman normal. Sorununa gelince bu söylediğin işlemleri yapabilmen için gerekli donanımlara sahip olman gerekir. Access point olmadan her kata şifre vermen zor. Eminim ki o apartta switch yoktur. Kablosuz bağlantı yerine kablolu bağlantı dene kopmalar yaşamak istemiyorsan. İnterneti yönetmek istiyorsan illaki firewall kurmalısın. Stabil ve ücretsiz olarak çalışmakta olan firewall yazılımları internetlerde mevcut.TTNET le görüşüp kullanıcı sayınız ne kadar ise ona göre tarifenizi yükseltin. Firewalldan da kullanıcılara kullanabilecegi kadar limitini koyarsın internetini birazda olsa düzene sokabilirsin. Girilmesini istemediğin siteler varsa eğer firewallden bunlara erişiminide kapatabilirsin. Kullanıcağın yazılımı eğer hiçbir şekilde bilgin yoksa network işlerinde mutlaka kullanım klavuzunu okumalısın yada forumlarından destek almalısın

 
Gönderildi : 18/03/2015 12:37

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Yardimlariniz icin cok tesekkurler. Suan icin firewall ayarlari daha mantikli gibi fakat internetten access pointi arastirdim ve ugrasmak istedigim bir konu oldugunu fark ettim. Tabi ki maliyet karsilama kabul edilirse. 2. Sorum su yondedir. Dedigim gibi 2 ama hat uzerinden 6 farkli modem ile dagitim yapiliyor. Olur da ben AP alirsam her modeme 1 adet  mi alinmasi gerekli  yoksa sadece ana hatti alan modeme mi baglanmali ?

 Sinavlarim harici çok boş zamanim oldugu icin detayli bir arastirmayla bu konuya girmek istiyorum.

 
Gönderildi : 18/03/2015 18:21

(@emreakdag)
Gönderiler: 234
Reputable Member
 

Eğer modemleri ap olarak ayarlayabilirseniz ap cihazlara hiç gerek kalmaz. Modemi Access point olarak kullanın masraf yapmamış olursunuz. Dağıtan modemide bridge olarak ayarlayın. Bu araylara modemlerin arayüzünden erişebilirsiniz. İp verirken statik yapın ki ileride ip çakışması yaşayıp internetle sorun yaşamayın.

 
Gönderildi : 18/03/2015 19:29

(@mehmetalicivan)
Gönderiler: 10
Active Member
 

merhaba sisteme bir adet mikrotik eklesen iyi olur bütün hatları birleştirip ayrıca bi hotspot kurup kullanıcı limitlrmr yapılabir.

ve kullanılan ap ne marka ve model buda çok önemli.

 

kolay gelsin

 

 
Gönderildi : 14/04/2015 20:32

Paylaş: