Forum

analog telefon adap...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

analog telefon adaptörü (ATA) cihazlarının işlevi hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
445 Görüntüleme
(@erenbalta)
Gönderiler: 170
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

İyi günler. 2 tane sabit hattım var. ben bu sabit hatları internet üzerinden kullanmak istiyorum. Yani hatlarımı internete açıp cep telefonuma kurduğum voip client yazılımı ile veya herhangi bir ip telefon ile kullanmak istiyorum. Sabit hatta çağrı geldiğinde bağladığım ip telefon çalmalı ve ip telefonda aramaları sabit hattı kullanarak yapmalı. Bu cihazların işlevi bumudur değilse tavsiyede bulunamabilirmisiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

 
Gönderildi : 07/05/2014 22:26

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4301
Co-Helper
 

Epey karmaşık olmuş. Öncelikle basitçe gidersek telefon ile internet altyapısı farklı malum standart telefon hatları IP altyapısı değildir.
ATA aparatları ise sizin de tanımını yazdığınız gibi IP altyapı üzerinde analog telefon kullanabilmeyi sağlar özellikle ucuz olanları, rj45 den girersiniz rj11 lere analog telefonu, modemi, faksı bağlar kullanırsınız cihazların, modemin, routerın özelliğine, alınan servis sağlayıcı hizmetine göre. IP telefon için ise IP altyapıda ATA zaten gerekli değil. Bir santral, yönlendirici, sip manager yeterli olmakta. Mobile için ise yani sip phone, soft phone için 3cx, asterix gibi software santral kurmak yeterlidir.

Anladığım kadarıyla yazmak gerekirse yapılması gereken, birilerine hizmet alımı ile bir basit sunucuya software ip santral kurdurmak yada hizmet satın almak. İçerde de ister pci kart yatırımı ile ucuz analog telefon kullanmak, ister lan dan ip phone bağlayıp kullanmak. Beraberinde ücretsiz gelen clientlara kurulan soft phone kullanmak da olabilir skype olayı gibi. Bunları mobile uygulama desteği de bulunmakta.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 08/05/2014 00:09

Paylaş: