Forum

Şirket içi ağ ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Şirket içi ağ bağlantılarında kopmalar oluşuyor...

16 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
4,469 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Öncelikle Merhaba....

Bir konu hakkında acil yardımlarınıza ihtiyacım var...

Büyük bir şirkette bilgi işlem personeli olarak görev yapmaktayım. Yaklaşık 2 hafta oldu ağ bağlantılarımızda büyük sıkıntılar var. Şimdi ağın içerisinde çakışmamı var yoksa bir trojenmi dolaşıyor onu çözemedim. Bir ana serverimiz var serverden tüm bilgisayarların ortak kullandığı bir muhasebe programımız mevcut. Bilgisayarlar programda işlem yaparken bir anda ağ bağlantıları kopuyor. Sadece o server bağlantısı değil internet bağlantısıda kopmakta. Ve bu kopukluk her bilgisayarda aynı anda olmuyor her bilgisayarda farklı farklı zamanlarda oluyor. Aramadığım kapı bakmadığım forum kalmadı. Sorunun çözümünü bulmam lazım. Aynı ağa 70 bilgisayar bağlı...

 
Gönderildi : 01/12/2012 16:26

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

Öncelikle kullandığınız altyapıda kaç adet switch var. Eğer birden fazla switch varsa ve birisinde arıza meydana geldiyse bu tür sıkıntılar olabilir.

Ama daha öncesinde trojan ve spam için serverı ağdan kesip geniş bir tarama yapın. Sunucunun temizliğinden emin olduktan sonra switchlerinizin durumuna bakın. Kesinti olduğu anda baktığınız zaman, eğer switchte bir kilitlenme vaya arıza var ise üzerindeki ışıklar aynı anda yanıp söner. Bu durumda switchi değiştirmeniz sorunu ortadan kaldırır.

Eğer ki iki durumda da sonuç temizse bu durumda yapılacak işlem ethernet kartlarının güncel driverlarının yüklenmesi ve kontrollerin sağlanması.

Ama internet bağlantısı ve sunucu bağlantısı kopuyorsa ve diğer bilgisayarlara ping atamıyorsanız ve switchi kapatmadan düzelmiyorsa muhtemelen switch arızalıdır.

Her durumda da ilk bakmanız gereken, tüm bilgisayarlar ve sunucular trojan, spam virüs konusunda temiz olup olmadığı.

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 01/12/2012 16:34

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

12 adet switch mevcut sistemimizde. Aslında bu sorun şu şekilde gelişti bizden önceki alt yapıyı kuran firma kabloları allak bullak etmişti herşey karma karışık bir vaziyetteydi. Bizde bu altyapıyı düzene sokmak için çalışmalara başladık yaklaşık bir hafta sürdü oturtmamız ve tam oturttuk dedik. Bu problem çıktı karşımıza. Böyle kendi bilgisayarımdan ağda ip kontrol eder gibi hangi bilgisayarda virüs olduğunu gösteren bir program veya tüm ağı otomatik kontrol edip IP çakışması olup olmadığını kontrol eden bir program tavsiyeniz varsa çok sevinirim. Ayrıyetten Firewall makinamızda mevcut yani her bilgisayar internete çıkış yapamıyor...

 
Gönderildi : 01/12/2012 18:13

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

Aslında 70 PC için 12 adet switch yüksek bir rakam. İçlerinden birinin tutarsız olması sorunun kaynağına ulaşmanızda zorluk çıkaracaktır.

Bence switchlerde meydana gelebilecek bir sorundan kaynaklı olması muhtemel. Ağda hangi bilgisayarda trojan olup olmadığını ancak sunucu yönetim paneli olan bir antivirüs yazılımı ile, kesin olmamakla birlikte görebilirsiniz. Bunun haricinde event id leri takip ederek görebilirsiniz. Domain ortamınız varsa, server üzerinden her pc nin event id lerine tek tek bakabilirsiniz. Bunun haricinde network ortamındaki aktiviteleri spiceworks ile görebilirsiniz.

Benim fikrim, mesai saatleri dışında tüm pc lere güncel bir antivirüs kurun ve taratın; spybot kurup güncelleyin ve taratın; son olarak da windows güncelleştirmelerini tamamlayın.

Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 01/12/2012 18:46

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Emrah Bey ilginize teşekkür ederim.

 Verdiğiniz bilgiler gerçekten çok önemli bilgiler. Dediğiniz işlemleri yapmam bayağı bir zaman alacak ama sonuç itibari ile sistemdeki sorun ortadan kalkarsa harcadığımız zamana değecektir. Aslında domain yönetim serverımız var fakat devreye alamadık daha yeni yapılanmaya girdik. Active Drckt. konusundada bu siteden bayağı bilgiler topladım. Hayırlısıyla bu bilgilerle tüm bilgisayarlarımızı tek bir sunucu üzerinden yönetecez. Gerçekten bukadar çok bilgisayarlı bir sistemi yönetmek görüldüğü gibi kolay değil. Okadarki her saat mutlaka birinde problem var. Şirketimiz KARAVİL GRUP. Diyarbakır'a yolunuz düşerse mutlaka beklerim....

 
Gönderildi : 01/12/2012 19:48

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

Teşekkür ederim. Domain ortamı kurmanız yönetmeniz açısından kolaylık sağlayacaktır. En azından tüm bilgisayarları tek bir noktadan yönetebilirsiniz. Bu arada her bilgisayara radmin tarzı bir program da kurarsanız bilgisayar başına gitmeden uzaktan yardım da edersiniz.

 
Gönderildi : 03/12/2012 12:46

(@emirfilar)
Gönderiler: 8
Active Member
 

konunun üzerinden seneler geçmiş ama bende tam olarak aynı dertten muzdaripim ve hiçbir şekilde çözüm yolu bulamadım bunun bir çözümü bulundumu acaba ?

 

 
Gönderildi : 14/04/2016 21:04

(@kadirakbaba)
Gönderiler: 895
Noble Member
 

Peki aynı sistem mi? 

Bilgi vermeden kimse size yardımcı olamaz. 

 

 

 
Gönderildi : 14/04/2016 21:53

(@halilhafizoglu)
Gönderiler: 1
New Member
 

Yapınız hakkında daha detaylı bilgi verirseniz eğer daha hızlı yardımcı  olabiliriz

 
Gönderildi : 15/04/2016 00:05

(@emirfilar)
Gönderiler: 8
Active Member
 

şöyle bir tane 24 portlu switchim var modemden switche bağlantı var switchtende localdaki pclere dağılıyor modemin dhcp si açık 10.0.0.101-10.0.0.254 arası ip dağıtıyor. bir adet te serverim mevcut sbs 2011 sistem kurulu üzerinde serverin içinde logo go muhasebe prog. var ve localdaki kullanıcılar da server dan map alıp logoya bağlantı yapıyor. sabahları pc ler açılmaya başlıyor 8.10 gibi hepsi açılmış oluyor. ve sırayla a kullanıcısı 8.30 b 8 40 c 8 45 te ağ bağlantısı anlık kesiliyor ve muhasebe proglarından düşüyoruz bu sıralama ve saat değişebiliyor server daki logo programı kesilmiyor. bu kesilme genelde sabah saatlerinde 9.30 a kadar tekrarlayabiliyor 2 3 defa ama bir iki pcde gün içindede kesilme olabiliyor. yaptığım işlemler switchi değiştirdim 8 li switch taktım ve server dahil 8 adet pc bağladım yine aynı problem oldu.

 

 
Gönderildi : 15/04/2016 14:10

(@emirfilar)
Gönderiler: 8
Active Member
 

ek olarak sistemde server dahil virüs taramasıda yaptım eset nod 32 ile ayrıca trojen programı indirip trojen taramasıda yaptım

 

 
Gönderildi : 15/04/2016 14:36

(@serhatonyil)
Gönderiler: 93
Estimable Member
 

Aynı problem bizimde başımıza gelmişti neredeyse her yolu  denedik ancak sonradan keşfettik ki, kablolamada kullanılan hatların iletkenlik ömrü dolmuş. Düz elektrikçi mantığı ile kabloları yeniledik ve sorun ortadan kalktı. Ancak şunada dikkat etmek gerekir, piyasada o kadar çok kalitesiz ağ kablosu satılmaktaki bunlarında iletkenlik değerleri iyi olsa dahi kablo üzerindeki direnç çok fazla olabiliyor. Yani kablolamayı yeni yapmış olmanızda kesin bir çözüm değil. Bu benden size küçük bir hatırlatma olsun.

 

Saygılar... 

 
Gönderildi : 15/04/2016 14:55

(@emirfilar)
Gönderiler: 8
Active Member
 

vermiş olduğunuz bilgi için teşekkürler kablolama yaklaşık 5 sene önce çekilmişti. dediğiniz olabilir o kadar enteresan bir durumki hepsi aynı anda gitmiş olsa daha kolay bir çözüm yolu bulunabilir farklı zamanlarda olduğu için loglarda da bişey gözükmüyor peki ben şöyle birşey yapsam cumartesi çalışmıyoruz şirkete gelip tek pc açsam diğerlerini ağa bağlamasam çözüm bulabilirmiyim acaba

 
Gönderildi : 15/04/2016 18:18

(@serhatonyil)
Gönderiler: 93
Estimable Member
 

Ağdan düşen makinelerden birini yeni bir kablo ile deneyin zaten tahminimiz doğrultusunda ise çözüme kavuşacaksınızdır.

 

vermiş olduğunuz bilgi için teşekkürler kablolama yaklaşık 5 sene önce çekilmişti. dediğiniz olabilir o kadar enteresan bir durumki hepsi aynı anda gitmiş olsa daha kolay bir çözüm yolu bulunabilir farklı zamanlarda olduğu için loglarda da bişey gözükmüyor peki ben şöyle birşey yapsam cumartesi çalışmıyoruz şirkete gelip tek pc açsam diğerlerini ağa bağlamasam çözüm bulabilirmiyim acaba

 
Gönderildi : 15/04/2016 20:07

(@emirfilar)
Gönderiler: 8
Active Member
 

o zaman ben dediğim işlemi yapayım yeni bir kablo ile sadece o pc yi açıp bi kaç saat deneme yaparım ve birşey daha eklemek istiyorum masaüstü makinalar için bir iki tane wifi adaptörü alıp usb den bağlayıp pcnin bağlantısını test etsem kablolu bağlantıyıda devre dışı bırakarak buda bir çözüm yolu olabilir sanırım 

 

 
Gönderildi : 15/04/2016 20:13

(@serhatonyil)
Gönderiler: 93
Estimable Member
 

Daimi kullanımda, kablosuz çözümleri sanırım kimse tavsiye etmez. Birde ERP kullanıyorsanız çok fazla sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bağlantının Gigabit olması her zaman iyidir.

 
Gönderildi : 15/04/2016 20:20

Paylaş: