Forum

Access Point ile Cl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Access Point ile Client'ı tek kablo ile switch'te buluşturma.

15 Yazılar
7 Üyeler
0 Likes
970 Görüntüleme
(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhaba ;


Almış olduğum Wireless Modemin şirket içinde sinyal konusunda zayıf olduğu kanaatine vardım. Bu yüzden Access Point alarak Wireless Modemin daha elverişli kullanılmasını sağlamak amacım. Wireless Modemin bulunduğu ortam ile Access Point'in bulundu ortam birbirine çok uzak, aralardaki perde duvarlardan ötürü Access Point'i Network kablosu kullanarak kullanacağım büyük ihtimalle. Perde duvarı matkapla delmek çok zahmetli hatta imkansız bir durum aldığı oluyor. Şirket içinde Access Point'i koyacağım yerde bir adet Client var, duvar prizinden kablo ile bağlı. Acaba diyorum duvar pirizine bir tane Switch, Switch'den çıkan iki kabloyu birisini Client'a birisini Access Point'e bağlasam bir sorun teşkil edermi her ikisinden birisine.


Farklı bir konu açmamak adına burda ufak bir sorum daha olacak size, ayrı olarak yukardaki konuya ek.


Wireless Modemlerdeki Wi-Fi sinyali zararlımıdır, özellikle küçük çocuklarda ( özellikle örnek vermek gerekirse 7 yaş ve üzeri ) Wireless Modem almaya gittiğimde bana Cisco önerdiler, benim aklımda AirTies vardı. Reyon görevliside bana Cisco'nun Wi-Fi Avrupa Sertifikası olduğunu söyledi, bunun insan sağlığını zararını minimum seviyeye indirdiğini söyledi. AirTies'da bu sertifikanın olmadığını söyledi. Bu doğrumudur. Ayrıca AirTies'daki arkadaşımı arayarak ( AirTies'da Ar-Ge'de çalışıyor, üst düzey bir yetkili ) oda bana diyorki fasa fiso bu işler. Bizde Avrupa standartlarına uyuyoruz fakat Cisco parayı bastırıp Avrupa Sertifikasını almışlar, aramızdaki tek fark budur dedi.


Sizce ???


Syg.


 

 
Gönderildi : 27/07/2012 16:17

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

sağlık konusuna hic girmeden şunu diyebilirim switch ile istediğiniz şekilde pc ve AP'nizi çalıştırabilirsiniz

 

 

 
Gönderildi : 27/07/2012 16:20

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim, Sağlık konusunda fikri olan varmı acaba.


Syg.


 

 
Gönderildi : 27/07/2012 17:00

(@ramazanmergen)
Gönderiler: 109
Estimable Member
 

öncelikle şunu belirteyim. kablosuz ağlar veri alışverişi için belirli frekanslarda radyo sinyallerini kullanır. bu radyo sinyalleri bluetooth, telsiz, çok garip ama mikro dalga fırınlarda kullanılan sinyallerle aynıdır. zararlı olduğuna dair kafamızda oluşan tek şey malum radyasyon. internette araştırdığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum ki, bir mikro dalga fırın, kablosuz bir ağın 100.000 katı daha fazla radyasyon yayıyor. %100 zararsız ya da %100 zararlı diye birşey demek doğru olmaz. ancak küçükte olsa radyasyon'dan dolayı bir zararının olacağını düşünüyorum. bazı bilim adamları bu frekansların insanlar üzerinde dna bozulmasına neden olduğunu savunuyormuş. fakat daha böyle birşey bilimsel olarakta kanıtlanabilmiş değil.

 

 
Gönderildi : 28/07/2012 02:33

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Kablosuz bağlantılar temel olarak kablolu bağlantılarla aynı şekilde çalışmaktadır. Kablolu bağlantılar iletken üzerinde bulunan atomların titreşerek enerjiyi bir sonraki atoma aktarması prensibi ile çalışıyor. Kablosuz lar ise hava olarak adlandırıdığımız değişik gazlardan oluşan yaşam çevremizde aynı işi yapıyor. Zarar konusuna gelince.

İnsan bedeni kendisini belli oaranlarda tamir edebilir, zarar görülen olay bu seviyenin üzerine çıkarsa beden kendisini tamir edemez. Bu aynı yanık standartları gibidir 1 derece 2 ci derece gibi. Çok ciddi yanıklarda vicut yanan bölgeyi tamir etmek için gerekli unsurları kaybeder ve bu bölgeyi tamir edemez. Wifi sinyalleide aynı şekildedir ve insanın kendisini tamir edebileceği derecelerde kullanılamktadır. Fakat sanıldığının aksina wifi sinyallari hem cep telefonundan hemde micro dalga fırınlardan daha zararlıdır.

 

Temelde frekans aralığı ve radyo gücü bu cihazlardan düşük olsa da  sorunun kaynağı sürekli yayın olayıdır. Wifi cihazları nerede ise sürekli olarak yayın yapmakta ve bekleme durumuna geçme süreleri cep telefonlarının kinden ok daha uzundur buda vicut zarar gören bölgeyi tamir etmeye çalışırken dahi zarar görmeye devam etmesi demektir. Eğer sinyal yeterince güçlendirilirse ve sürekliliği korunursa bu tamir oranı düşecek ve vicut zarar görmeye başlayacaktır. Lazer cihazları da hemen hemen bu prensibe dayanıyor. Zarar verilmek istenen maddenin kendini tamir etme ya da dayanma seviyesinden daha yüksek oranda radyo dalgası göndererek hedefi berteraf etme.

Ülkemizde bazı vatandaşlar wifi yükseltici cihazlar satıyorlar ve normalde 400 mw kadar izinli olan cihazları 4 w kadar çıkartıyorlar işte bu değerler insana zararlıdır.

 
Gönderildi : 29/07/2012 20:21

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim, Ertan Bey, Resul bey verdiğiniz bilgilerden dolayı.

Wireless modem almayarak, kendimi korumuş da pek sayılmıyorum. O zaman yan komşumdaki cihazıda kapattırmam lazım, cep telefonlarınıda kapattırmam lazım. Konunun dışına çıkmamak adına, bir soru yöneltmek isterim sizlere. Gerçi konumuz Access Point ile Client'ı tek kablo ile switch'te buluşturma ama şöyle bir sorum olacak ;

Wireless modem'de

Airties 5443

yada

Linksys Cisco Wag320n

Burda bana Teknoloji Perakende mağazasındaki görevli persone, Cisco'nun Wi-Fi uluslararası sertifikası mevcut, Wi-Fi sinyallarenin insan sağlığına zararı minumum seviyeyi indirgenmiştir dedi, Airties'a oranla. AirTies'ında böyle bir sertifikası yok fakat bu standarta uygun modem ürettiklerini iddia ediyorlar. Siz olsanız hangisini alırdınız.

Saygılarımla.

 
Gönderildi : 10/08/2012 02:38

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Meraktan soruyorum, kim vermiş bu sertifikayı ?

 
Gönderildi : 10/08/2012 03:15

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

 


Compliant Standards IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, Wi-Fi CERTIFIED, IEEE 802.11n (draft 2.0)


Wi-Fi CERTIFIED™ for 802.11n draft 2.0
802.11n is a breakthrough technology that enables Wi-Fi networks to do more, faster, over a larger area. 802.11n Wi-Fi provides the very best connection available for computer networking



 


Modemde böyle bir logo var. Bu sertifikanın insan sağlığından çok, daha geniş bir alana sinyalların göndermesiyle alakalı bir teknolojimidir. Beni teknoloji mağazasındaki adam yanlışmı yönlendirdi, yada Cisconun elemanımı :), yada mağaza tarafından elemanı bu ürünü sat, elimizde kaldı. Ne kadar satarsan o kadar çok pirim alırsın. Müşteriye bu logo üzerinden gir konuşmaya ikna et. Böyle bir durumla mı karşı karşıya kaldım acaba.


Yada ;


Sertifikada yer alan '' N '' 'nin yeni bir teknoloji olduğunu anlatmakta.



Saygılarımla.


 

 
Gönderildi : 10/08/2012 12:41

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Konu hakkında bir değerlendirme, yorum, yönlendirme alabilirsem sevinirim.

Herkese hayırlı bayramlar dilerim.

Saygılarımla.

 
Gönderildi : 22/08/2012 00:42

(@SalimAKOZ)
Gönderiler: 200
Estimable Member
 

Öncelikle kullanmak istediğiniz wireless modemi sadece şirket içindeki laptop, netbook vs. içinmi istiyorsunuz. Yoksa bunun haricinde HH(HandHeld) gibi el terminali kullanımıda yapacakmısınız. Bu önemlidir , HH kullanımıda yapacaksınız Cisco cihazı önerebilirim...Değilse Airties modemide alabilirsiniz..Yalnız bazı Airties modellerinde wireless sorunları olduğunu duydum. O yüzden iyi bir araştırma yapmak gerektiği kanaatindeyim...


 

 
Gönderildi : 22/08/2012 04:44

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

iyi akşamlar öncelikle 1 sorunuz cevaplanmış 2 sorunuza gelince çocukları bu denli düşünmeniz svindirici fakat siz wifi sinyali zarlımı diye yazdınız kısmen evet ama 1 gün içerisinde marus kaldığımız elektromanyetik sinyalleri düşüncek olursak wifi sinyali yanında çerez buna örnek verecek olursam 1 baz istasyonu toplam 4 ila 5 km sinya taşır buda muazzam bir elektromanyetik duvar demek bunu yanında kullanmasınızda boşlukta bulunan radyo,uydu,gsm,microdalga,v.b sinyallerin toplamını insan 1günde maruz kalıyor yani wifi sinyali bunların yanında malesef hiç.:(

 
Gönderildi : 22/08/2012 05:45

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

O sertifika bana biraz bu cihaz bu standartları destekler sertifikası gibi geldi. Hali hazırda piyasada bulunan diğer bütün cihazlarda da var :D.

 

http://www.draytek.com/user/PdListbyNewCategory.php?action=LoadData&Typeid=291

 
Gönderildi : 22/08/2012 12:12

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

konuya balıklama giriyorum ama 

teknoloji marketlerinde bu ürünleri satan elemanların bu cihazlar ile ilgili bilgisi onlara 1 saat cihaz hakkında anlatılan yalan yanlış bilgilerden ibaret 

nereden biliyorsun derseniz üniversite öğrencisi kuzenim (izmirde part time )bu işi yapıyor , tanıttığı ürün ile ilgili ona anlatılanları duyunca inanamadım

millet zaten bilmiyor etmiyor diye ezberletmişler birkaç cümle papağan gibi tekrarlayıp duruyolar ne olduğunu bile bilmeden  

ayrıca bu cihazlar ile ilgili bir sağlık sertifikası bende duymadım (sağlık sektorune iş yapan bir firmada çalışıyorum bu arada ) 

 
Gönderildi : 22/08/2012 12:39

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Hepinize tek tek teşekkür ederim yazılarınızdan dolayı. Salim bey cihazı evde kullanacağım.


Sn. ozkanburgac dediğiniz ve verdiğiniz örnekler doğrultusunda wi-fi sinyali dediğiniz gibi çerez gibi kalıyor, bu örneklere bakıldığında gerçekten idrak ediyor insan.


Wi-fi modem alıp kullanmaya başlasam iyi olacak, bu kadar evhamlı olmak iyi değil galiba.


Teşekkür ediyorum herkese.


Hayırlı akşamlar dilerim.


 

 
Gönderildi : 22/08/2012 21:12

Paylaş: