Forum

Wireless Indoor ve ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Wireless Indoor ve Outdoor Cozum onerileriniz.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
378 Görüntüleme
(@SamArslan)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, Wireless aglar hakkinda onerilerinize ihtiyacim var. Oncelikle 15 katli ve yaklasik 150 civari odasi bulunan bir yapiya nasil bir baglanti onerirsiniz. Arastirmalarim sonucu binayi iceriden kablosuz sekilde, AP ler arasi Repeater mod kullanarak Wireless baglantisi sagliyabiliyoruz, fakat bunun ne derece saglikli oldugunu bilmiyorum. ote yandan paylasilacak baglanti 8mb internet ne kadar veri kaybi olabilir ki diye dusunuyorum. Indoor olarak sanirim tek yol AP ler kullanarak yapilandirmak. Bu sekilde bir yapida AP ler yardimiyla mi, yoksa outdoor olarak Mikrotik veya Cisconun cihazlarini kullanmak mi daha mantiklidir.

 
Gönderildi : 14/12/2010 21:50

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

merhaba

bu şekilde bir yurt projem oldu. cisconun AP lerini kullanarak 5 katlı bir yere sistem kurdum. sorunsuz çalışıyor. sadece kafeterya ve yemekhane için AP lere ek indoor anten taktım. duvarlar inceydi her kata 2 şer tane taktım yeterli oldu. yaklaşık 2 yıl oldu halen sorunsuz çalışıyor. sadece hızla ilgili bir sıkıntı yaşamıştık 4096 dan kaça çıktı hatırlamıyorum şu an. dikkat etmen gereken noktalardan en önemlisi şu: firewall ayarlarını iyi yapman lazım. mediadownload kısmını falan kapatman lazım yoksa değil 8 mb , 80 mb olsa fayda etmez.

iyi çalışmalar 

 
Gönderildi : 15/12/2010 13:42

(@HAKKIYILGIN)
Gönderiler: 25
Trusted Member
 

İlk önce kesin bir kanıya varmak için yapının krokisini görmek lazım, ama maliyet ve her türlü proje uygulanabilecek mikrotik cihazlarını öneririm. İnternet ve ağa yönetimini daha kolay ve performanslı bir şekilde yönetebilirsin. Yeter ki doğru planlama doğru cihaz doğru anteni seçmen gerek, www.kablosuzmarket.com adresinden cihazları inceleyebilirsin hadi kolay gelsin.

 
Gönderildi : 22/02/2011 01:04

Paylaş: