Forum

Draytek Vigor 3100 ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Draytek Vigor 3100 ve Zyxel 2602 Vpn

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
561 Görüntüleme
(@BekirMertGULTEKIN)
Gönderiler: 231
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Vigor 3100 model modem ile Zyxel 2602 arasında VPN oluşturdum. Fakat Zyxel tarafından Draytek'e VPN araması yapıldığında bağlantı kurulamıyor, Draytek Zyxel 'eVPN araması yaptığında bağlantı kurulabiliyor. Her iki taraftan arama yapıldığında bağlantı kurulabilmesi için ne yapmam gerekir?

 
Gönderildi : 27/08/2010 01:52

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhabalar,

VPN sistemleri aslında Boot modda çalışırlar, bunun anlamıda sana bir istek gelirse cevapla gelmez ise sen arama yap şeklindedir. Fakat bu yapının bir sorunu bulunmaktadır. Büyük yapılarda yıldız topoloji sistemleri kuruyorsanız uc noktalarda DSL hattının düşmesi yada benzeri durumlardan dolayı uc cihaza ulaşılaması durumunda merkezden gereksiz aramalar yapılmakta ve büyük ağlarda gereksiz trafik oluşturmaktadır.Bu nedenle DrayTek firması ile uzun zaman önce yaptığımı görüşmelerde cihazlara Dial Out ve Dial IN şeklinde iki sistem eklenmesini istedik ki şu an VPN menülerinde Boot, Dial Out, Dial In bulunmaktadır.

 

Her iki sisteminde birbirlerini aramasını ve aramalara cevap vermesini isiyor iseniz Boot modunu seçmelisiniz. Yalnız ZyXel cihazlarında VPN kontrol zamanları oldukca uzun bu nedenle VPN yapınızın DrayTek tarafında Dial Out olarak ayarlanması yani DrayTek in ZyXel cihazını araması VPN yapınızın daha stabil ve VPn düşmesinden sonra dahahızlı VPn tüneli oluşturularak çalışmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda cihazda bulunan PING kontrol sistemi sayesinde VPN tünelinde oluşabilecek askıda kalma durumları ilede karşılaşmazsınız.

 

Both modunun MESH tarzı sistemler kurulacaksa uygulanmasını tavsiye ederim, Hatta MESH yapısı kurulduktan sonrada sistemin Dİal Out ve Dial IN olarak yeniden yapılandırılmasını öneririm.

 
Gönderildi : 30/08/2010 00:42

(@BekirMertGULTEKIN)
Gönderiler: 231
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

ping için hangi ip yazmalıyım dış ip mi yoksa yerel ip mi? Dış ipe ping normalde atamıyorum modem buna izin vermiyor. Local Ip imi yazmak gerekiyor?

 
Gönderildi : 03/09/2010 20:44

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

VPN hattını test etmek için elbetteki tünelden geçeçek olan bir PING isteği olmalı bu durumda iç IP.

 
Gönderildi : 03/09/2010 20:46

(@BekirMertGULTEKIN)
Gönderiler: 231
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Doğru söylüyorsunuz.


Tşk. ederim, iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 04/09/2010 06:28

Paylaş: