Forum

hp yazıcı ağ ayarı
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

hp yazıcı ağ ayarı

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
855 Görüntüleme
(@ERHANGECGEL)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

elimde bir hp yazıcım var bunu switch den ağ paylaşıma vermek istiyorum bunu nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz ? ağ da herkez bu yazıcıdan çıktı alabilsin ?

 
Gönderildi : 01/07/2010 12:31

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Merhaba ,

Modeli nedir? Network desteği mevcutmu?

Eğer network desteği varsa , cihazın üstünde muhtemelen ufak bir lcd ekran olacaktır. Buradan IP katmanınıza göre boşta bulunan bir ip girmeni gerekecek. Daha sonra bir pc üzerinden verdiğiniz ip'ye ping atın. Cevap geliyorsa tanımla işlemine başlayabilirsiniz.

 
Gönderildi : 01/07/2010 12:39

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

Cihazın panelinden yazıcınıza network'ünüze uygun boş bir IP verin. Bunu yaparken yazıcının kullanma klavuzundan yada Hp den destek alabilirsiniz.

Yazıcıya IP verdikten sonra yazıcıya network kablosunu takın. Verdiğiniz IP adresine ping atabiliyor olmanız lazım. Network yazıcılarda  genelde Web arabirimi vardır.  Internet explorer ın adres satırına verdiğiniz bu IP yi yazarsanız web arabirimi de gelebilir. Herneyse

Kurulum için HP Install Network Printer Wizard 'ı  kullanabilirsiniz yada extra bir yazılım ile uğraşmaya da gerek yok ki ben öyle yapıyorum. Direk windows üzerinden yazıcınızıda tanıtabilirsiniz. Bunu yapmak için öncelikle bir Standard TCP/IP yazıcı portu eklemelisiniz. Yazıcı sihirbazını çalıştırdığınızda.Yerel yazıcı yükleme seceneğini seçin ve bağlantı noktası olarak ta bu oluşturduğunuz bu portu seçip ardından yazıcının sürücülerini göstererek yazıcının kurulumunu tamamlaya bilirsiniz. 

 
Gönderildi : 01/07/2010 12:50

(@sarp.agim)
Gönderiler: 109
Estimable Member
 

Network desteği yoksa da şöyle birşey yapabiliriz. Bir yazıcı bilgisayarı seçilebilir veya yazıcı için bir sunucuda sanal bir makine yaratılabilir (32 mb ram yeterli olacaktır işlemsel olarak yormayacağız kullanacağımız makineyi çünki).

Nasıl yapacağına gelince. Yazıcının bağlı olduğu makineye yazıcı driverini kur. Ardından yazıcı ve fax cihazı ekle menüsünden yazıcıyı kurmaya başla. O makinede kurulduktan sonra yazıcıyı paylaşıma aç ve TCP/ip tanımla.

Ardından diğer makinelerde yazıcı ekleme işlemine giriştiğinde  aynı menüden bu sefer yazıcının bağlı olduğu port olarak TCP portunu göster ve ip olarak tanımladığımız makineyi göster. O makine yazıcı sunucusu olarak çalışacaktır. Bilgisayar açık olduğu sürece de çıktıyı o makine üzerinden alabilirsin.

Böylede extra 250  $ verip network destekli yazıcıya para ödemezsin.

Başarılar

 
Gönderildi : 01/07/2010 12:53

Paylaş: