Forum

iki ethernet ile ne...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

iki ethernet ile network kurmak

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
387 Görüntüleme
(@OrkunOK)
Gönderiler: 72
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar;.


 


İşyerimize almış olduğum hp server de 6 adet ethernet var.


elimde de iki adet binlik swich 1 adet 100 lük switç var.


 


ben swich ten swich e bağlantır kurmak istemiyorum (Yavaşlama olur bir birini etkiler diye (Doğrumudur.)) çünkü almış olduğumuz makinede 6 adet ethner var bunları her swich e takmak istiyorum.  Ve makinelerin bir birileri ile haberleşmesini sağlamak istiyorm.


Bu gibi bir yapıyı nasıl yapılır kısaca en önemli hatlarıyla anlatabilirmisiniz. Böyle bir yapı doğrumudur. Hızımızı nasıl etkiler.


Yani bu 6 ethernet i makineye koyma amacı nedir doğru kullanma nasıl yapılır. Maksimum hız için.


 


 

 
Gönderildi : 10/05/2010 01:38

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32994
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Bu doğru bir yapı değil , çünkü server bir router olarak dizayn edilmemiştir ve fiziksel bir router gibi çalışmaz . Ayrıca bu bir ihtiyaçmıdır yani eğer sizin makinelerin birbirlerine ile iletişiminde sınırlamalar yapmak istiyorsanız katların arasına router koyabilirsiniz ama bunu da vlanlar ile switch üzerinde yapmak daha doğru .

yani işin özeti bu yağı doğru bir yapı değil illaki kurmak istiyorsanız da her bir network kartına bağladığınız network id leri birlerinden farklı olmalı sonrasında Windows Server işletim sistemini router olarak konfigüre ederek istediğinizi yapabilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 10/05/2010 02:13

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhaba,

Switchler konusunda söylediğiniz doğrudur, her bir uplink işleminde veri bölünecektir. Her bir Switche bir ethernet portunu taktığınızda ve bunlara PC ler bağlayıp veri iletişimi yapalım dediğinizde ve Windowsu router yada Switch olarak kullandığınızda bu bölünme misli ile olacaktır.

Bence 24 Port ve Data Rate yüksek bir cihaz alımanızda fayda var,  ayrıca Uplink ler için SFP si olan gerektiğinde VLAN yapabilecek Jumbo Frame destekli bir switch olması ileriye dönük yapılacak işlemlerde büyük getiri sağlayacaktır. Piyasa bulabileceğiniz özellikleri bakımından en uygun fiyatlı ve 48Gbit anahtarlaması olan chaz AirLive - Ether-GSH2404W 24+4 Pure Gigabit WebManaged Switch. Bu şekilde en yüksek verimi elde edebilirsiniz, ayrıca swtich in 4 Porta kadar Linkg Agregation desteği bulunmakta ve 2000 Mbit gibi bir veri transfer hızına ulaşmakta.

Birde sunucu üzerinde bulunan RJ 45 Portlarının hepsinin ethrnet adaptör olduğundan şüpheliyim, bunlardan bir kaçı managemant port olamsın ?

 

 

 
Gönderildi : 10/05/2010 12:53

Paylaş: