Forum

linksys wag54gp2 v2...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

linksys wag54gp2 v2.0 modem'e qos yapılandırma

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
517 Görüntüleme
(@whitepawn)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar.Önce durumumu izah edeyim; evde kullandığımız bu modeme ip numaraları 192.168.1.64 ,65 ,66 ,67 gibi 4 bilgisayar bağlı.herkesin ağ ip numarası sabit.ancak 4 bilgisayar bağlı olduğunda haliyle internet yavaşlıyor.benim istediğim içlerinden bir bilgisayara öncelik vermek hatta mümkünse öncelik verdiğim bilgisayardaki herhangi bir porta öncelik vermek.port forwarding kısmından kullandığım programın portunu kendime yönlendirdim biraz daha avantaj sağladı ama hala lag bazen de jitter oluyor.tüm bilgisayarlar wirelessten bağlı.Qos kısmında priority'yi pvc1 (adsl) için high yapınca tüm bilgisayarlar high oluyo bu durumda da bir işe yaramıyor Qos function diye bir kısım var ancak anlamadığım bir çok ayar kutusu karşıma çıktı ne yapmam gerekir?1 haftadır uğraşıyorum çözüm bulamadım yardımlarınızı bekliyorum.

 

  qos menu  http://tinypic.com/view.php?pic=1zqy4jp&s=5

 qos function menu :  http://tinypic.com/view.php?pic=xggxv4&s=5  

qos fonksiyon menüsünün sağ tarafında paket uzunluğu min max değerleri ve öncelik kutusu da var resme sığmadı  

 
Gönderildi : 09/05/2010 02:43

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhaba,

 

http://tinypic.com/view.php?pic=1zqy4jp&s=5 bu resimdeki PVC bazlı öndeliklendirme ve şu an ülkemizde verilmeyen IPTV, IPVOIP ( burdaki anlamı başka ) hizmetler için. Yapılan işlem şu şekilde ISP firması farklı PVC kanallarından farklı yayınlar gönderiyor ve siz bu yayınlardan hangısının sızın ıcın oncelıklı olduğunu secıyorsunuz.

http://tinypic.com/view.php?pic=xggxv4&s=5 bu resimde kaynak hedef kullanıcı hatta cihaz desteklemesede 😀 vlan bazlı QoS yapısı varda resmin sonu çıkmamış sanırım orda öncelik değeri vardı.

 
Gönderildi : 09/05/2010 16:37

(@whitepawn)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

evet orda (resmin sonunda) öncelik değeri var ancak bu kutucukların hepsini doldurmak zorunda mıyım ? aslında yarım yamalak doldurdum ama işe yaramadı.sadece kaynak ve varış ipleri ile portu girdim hiçbir değişiklik olmadı.voip ile qos çalışıyor veya başka bir pvc olursa qos çalışıyor ama wireless üzerinden kullanamıyorum.port based qos kısmı var arkadan kabloyla ethernte bağlayınca o portlar arasında öncelik atayabiliyor ama işime yaramıyo açıkçası.wireless için virtual lan kurup başka bi pvc'ye mi yönlendiricem ne yapacağımı anlamadım 😀

 
Gönderildi : 09/05/2010 17:32

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Başka bir PVC ye yönlendirebilmen için Telekomdan sana 8/35 dışında bir PVC kanalından yayın veriliyor olması lazım.

 
Gönderildi : 10/05/2010 12:11

Paylaş: