Forum

Access Point ve ran...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Access Point ve range extender bağlantı problemi

10 Yazılar
5 Üyeler
0 Reactions
924 Görüntüleme
(@HaldunEsen)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhaba,


Benim sorunum, kullanmakta olduğumuz usr 5451A model access point ve 2 adet 5441A range extender da soyle bir sıkıntımız var.
Sistemde 4 yada 5 bilgisayar A.P yada R.E bağlanabiliyor ama farklı zamana aralıklarında 1 bilgisayar (her seferde farklı bir bilgisayar )bağlanamıyor, ne zaman AP ve RE reboot yada açıp kapama yaptığımızda o bilgisayarda AP yada RE bağlanıyor AP ve R.E son güncellemesi yapılmış ve ups e bağlı olarak çalışıyor,AP ve R.E switche bağlı ve tüm işletim sistemleri xp pro  acaba neden belli zamanlarda bağlanma problemi yaşıyoruz ? yardımlarızı bekliyoruz teşekkürler.

 
Gönderildi : 29/04/2008 14:46

(@ismailcelikbas)
Gönderiler: 316
Reputable Member
 

ipler dynamic, static mi?

modem arayüzündeki ayarlar nedir

Wireless de  Transmission ayarlarınız nedir?

Security ayarlarınız nedir biraz bunlardan bilgi verirseniz yonlendirebiliriz. 

 
Gönderildi : 29/04/2008 15:28

(@HaldunEsen)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ipler static ama dnamic olarakta denediğimde aynı problem devam ediyor.


 modem arayüzünden herhangi bir ayarlama yapılmamıştır.


modem:Airties RT 211 kablosuz ağ özelliği kapalıdır.


Security  WPA2 AND WPA (PSK) (recommended) olarak ayarlı


Transmission ayarları aşağıdaki gibidir.


Multicast rate: Automatic, Power level :%100,  Channel:11, 54g mode:Automatic,Supported rate:Automatic,Basic rate set:defult Acceleration:maxg:MAXg(125mbps),Beacon interval:100, RTS threshold :2347, DTIM interval:1 Preamble:long


İlginiz için  teşekkürler.

 
Gönderildi : 29/04/2008 16:51

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

Cihazların Firmware versiyonları güncelmi?Değil ise update edermisiniz.

 
Gönderildi : 29/04/2008 18:23

(@HaldunEsen)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Cihazların Firmware versiyonları güncelleştirilmiştir.Ama sorun devam etmektedir.

 
Gönderildi : 29/04/2008 18:57

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

Airties üzerinde firewall enable' mı ve URL filter yada web filter tanımı var mı?

 
Gönderildi : 30/04/2008 00:21

(@ismailcelikbas)
Gönderiler: 316
Reputable Member
 

USR yazdınız Airties olsaydi farkli bir sey derdim, biraz size abes gelebilir ama söyle anlatayim bir zamanlar bir yere RT211 kurudum modem ip dagitmakta ve wireless clientlarda mevcut, lan kullanıcıları internete yüklendiklerinde (45 client) NAT tablosu şişiyor ve kullanıclardan bazıları int giremiyordu modem arayüzüne girip restart edip devam ediyordum ben bu modemde bunu gözledim firmayada birsey sormadim benim görüsümdürü nat tablosusun şişip modemin saçmalamasi sanırım aynı durumu sizde yaşıyorsunuz bana öyle geliyor ama sizin 45 kullanıcınız yok sanirim firma ile görüsün kesin yardımcı olacaklardır birde durumunuzu onları anlatınız derim.

 
Gönderildi : 30/04/2008 03:42

(@HaldunEsen)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

 


Açıklamalar için teşekkür ederim. Airties kullandığım ikinci modem daha önce Econ marka bir modemle de aynı problem devam ediyordu.Farklı bir sorundan dolayı  Airties ile daha önce görüşmüştüm ve modemi değiştirdiler.Kullanıcı sayımız 25 dediğinizi yapıp firmayla görüşelim bir netice alırsam burdan geri dönüş yaparım.

 
Gönderildi : 30/04/2008 12:53

(@FatihSERT)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

Merhaba Haldun Esen ;

Yanliş hatirlamiyorsam WPA veya WPA2 kullanirken extender lar in aktif olmamasi lazim , REPEATER olarak calismasi için cihazlarin WEP sifreleme metodunu kullanmasi lazim , sunu deneyebilirsen extender lari devre disi birak ve AP lerden baglanmayi dene bilgisayarlardan sorun yasamayacaksin dir.

eger dedigim gibi sorun yasamassan  Kripto olarak WEP kullanarak yeni bir konf. yapman gerekecek.
 

 
Gönderildi : 30/04/2008 13:02

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Herkese Merhaba,

Benim sorunum, kullanmakta olduğumuz usr 5451A model access point ve 2 adet 5441A range extender da soyle bir sıkıntımız var.
Sistemde 4 yada 5 bilgisayar A.P yada R.E bağlanabiliyor ama farklı zamana aralıklarında 1 bilgisayar (her seferde farklı bir bilgisayar )bağlanamıyor, ne zaman AP ve RE reboot yada açıp kapama yaptığımızda o bilgisayarda AP yada RE bağlanıyor AP ve R.E son güncellemesi yapılmış ve ups e bağlı olarak çalışıyor,AP ve R.E switche bağlı ve tüm işletim sistemleri xp pro  acaba neden belli zamanlarda bağlanma problemi yaşıyoruz ? yardımlarızı bekliyoruz teşekkürler.

 

Merhaba ;

USR Destek Hatı ile  görüştünüz mü ? Benzer bir problem için biz  görüştüğümüzde modemi de USR  kullanmamız  gerektiğini  söylemişlerdi ve USR  5451, 5441 ,5461 gibi cihazların kullanıldıgı  başka  bir  musterımızde  yasadıgımız sızınkıyle  aynı  problem dolayısıyla  görüşmemızde  bu cıhazların  evlerde  kullanımı için  uygun  olduğunu söylemişlerdi şu anda  calıştığım şirkette de  2 adet 5461 mevcut 2-3 gunde  bır  veya  baglanan  kullanıcı sayısına  baglı  daha  sık  kapatıp açmam gerekıyor şimdilik benım degısıklık  yapma  ımkanım  yok  ama  eger  sızın  varsa Cisco  AP leri kullanırsanız benzerı  problemlerı kesınlıkle  yasayacagınızı sanmıyorum  veya D-link kullanabılırsınız N Teknolojısını de  desteklemekte cekım gücü ve throughput kapasıtesı de  USR ye  gore cok iyi durumda.

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 03/05/2008 06:15

Paylaş: