Forum

wireless bridge bag...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

wireless bridge baglanmiyor

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
449 Görüntüleme
(@SonmezOcak)
Gönderiler: 199
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

arkadaslar
elimde 2 tane engenius outdoor bridge/ap var , aralarinda 150 mt mesafe olan bu iki aletlere izgarali antenlerle guclendirme yapildi , oncenden normal olarak baglaniyordu ancak su adna baglanamiyor , 

ap olarak tanimladigim aletin
ip >> 192.168.1.205
sub>> 255.255.255.0
gw>> 192.168.1.206

bridge olarak ayarlanan alet

ip >> 192.168.1.206
sub>> 255.255.255.0
gw>> 192.168.1.205

bridge baska bir baglanti ile iletisime gecebiliyor ,

 bridge olan aletin site survey arayuzunden baktigimda Ap listede yer aliyor ancak baglan butonuna basinca baglanti kurulmuyor fail oluyor , acaba AP demi ariza var yoksa anten demi bir ariza olabilir ,

1 hafta once siddettli bir yagmur yagdi acaba yildirimdan etkilenmis olabilirmi ? eger oyle olmus olsa laptop ile Ap nin yakinindan baglanamam gerekir degilmi ?

 
Gönderildi : 28/04/2008 19:25

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Yazdığınız sorudan şu sonucu çıkardım bence yenilediğiniz antenden kaynaklanan bir sorun görünüyor. Tekrar kontrol etmenizi tavsiye ederim. Niketim daha önce antensiz olarak çalıştırabildiğinizi ve sorunsuz olduğunu söylemişsiniz.


Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 28/04/2008 21:48

(@SonmezOcak)
Gönderiler: 199
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

rafet bey

antenler onceden de vardi , yani antenler takildiktan sonra olusan bir sorun deil , sadece hersey normal calisirken yagmur yagdi ve ardindan aletler baglanamaz oldu , bridgeyi tarattigimda AP yi listede goruyor %20 cekim var ancak baglanmiyor , antenin bozulma olasiligi nedir sizce ?

 

 
Gönderildi : 28/04/2008 21:54

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Ben yukarıdaki yazınıza istinaden bu şekilde bir cevap yazdım zaten onuda belirttim. Antenlerin bozulma ihtimalinin ne olduğunu söylemek çok zor. Ancak şunu deneyebilirsiniz 1. ap farklı bir yere götürün hatta yaklaştırın ve bu şekilde deneyin. Eğer sonuç değişmiyorsa konfigürasyonu sıfırlayıp yeniden kurmayı deneyin.

 
Gönderildi : 28/04/2008 21:59

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Merhaba,


Bir network şeması alabilir miyiz?


Ayrıca Yayın kanallarının aynı olduğuna eminsiniz değil mi? Yayın kanallarını değiştirmeyi denediniz mi?

 
Gönderildi : 29/04/2008 00:16

(@ozyurterdem)
Gönderiler: 66
Trusted Member
 

aynı model ve marka olmamakla birlikte benzer bir yapıyı çalıştığım şirkette uygulamaktayım, belli zaman aralıklarında bahsetmiş olduğunuz sorunu yaşamaktayım, her iki cihazıda fabrika ayarına geri alıp yeniden konfigüre ediyorum ve yine sorunsuz olarak çalışıyor. diğer bir önerim ise firmware güncellemesi yayınlanmış ise update etmenizdir.

 
Gönderildi : 07/06/2008 00:40

Paylaş: