Forum

Vpn Yapısı içi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Vpn Yapısı için öneriniz

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
373 Görüntüleme
(@tayfuncelik)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


 Şirketimizde kullandığımız Microsoft Crm programı bölgelerin bize bağlantısı ile yavaşladı. Toplam 4 bölgemiz var. Web üzerinden yaklaşık olarak 15-20 kişi aktif ve 10 kişide localden aktif olarak kullanmaktadır. Bölgelerde Adsl 4mbit ve Merkezde 2 mbit gshdsl var. Ayrıca merkezde kullanıcıların sadece internete çıkması için 4 mbit internet var. Gshdsl bölgelerin bize bağlanması için kurulmuştu. Kullanmış olduğumuz adsl cihazlarından 2 tanesi draytek ve diğerleri zyxell. Zyxell'ler Vpn de sorun çıkartınca Vpn serverlara  yapılandırıldı. Danışmanlık aldığımız firma bozulan modemler  olunca bölgelerden 2 tanesine Draytek modem aldırdı. Vpn sorunun devam etmesi ve Crm programın yavaşlamasından dolayı bize tüm bölgelere Draytek adsl modem ve Merkeze Draytek Gshdsl almamızı önerdiler. Biliyorumki bu ürünleride aldığımızda yine sorunlar yaşayacağız. Şuan bir bölge sadece merkezle Vpn kuruyor diğer bölgelerle modemlerin değişmesi gerektiğinden kuramıyormuş. Sizce nasıl bir yapılandırma içerisine girmeliyiz. Merkeze 4 mbit metro ethernet alırsak bu sorunu aşabilir miyiz. En ucuz ve sağlıklı olarak kullanacbileceğimiz bir  yapı ne olmalıdır.


 Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 09/02/2010 18:14

(@OnurVARGUN)
Gönderiler: 157
Estimable Member
 

Kullanıcı sayınız çok fazla değil ,

Program kısmındaki data boyutlarıda çok büyük değilse G.shdsl yeterli olur.

Bizde şubelerimize zyxel adsl modem koyuyoruz ve vpn ile ilgili hiç bir sıkıntı çıkarmadı.

Ben performans açısından şayet imkanınız varsa merkez ofise open source Pfsense ya da onun benzeri bir donanım kurmanızı öneririm.

300 $ lık bir yatırımla ya da elinizdeki eski bir pc ile inanılmaz bir performansı yaşarsınız.

Merkezde Pfsense şubelerde Zyxell , yada Draytek

size rahatlıkla yeter diye düşünüyorum. Ama şunuda gözönünde bulundurmak kullandığınız programda çekilen sorguların ne kadar lık veri çektiğide önemli. Program üzerinde de alınabilecek önlemler olabilir.

 
Gönderildi : 09/02/2010 20:08

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Merhaba,


"Vpn bağlantıları ile CRM in yavaşlaması" arasında danışmanlık aldığınız firma ne tür bir ilişki kurdu ve size vpn aygıtlarının değişmesi gerektiğini belirtti?


Neden yeni bir ME almak istiyorsunuz?


Data akışı yani exe vpn üzerinden mi çalışıyor yoksa TS ile mi bağlanıyorlar?


TS ise 20 user için toplamda 512K bile yeterli olur. Ama exe vpn üzerinden çalışıyorsa (ki sanmam) durum içler açısı olur.


CRM yaavşlığı ile ilgili db üzerinde performans yükseltme çalışmaları yapılması ve donanımın iyi beslenmesi gerekir.


Zyxel ya da Draytek olsun vpn tunnel lerin sürekli canlı tutulması için ayarlanması, bandwith priority ayarlarında önceliğin servislere verilmesi için konfigurasyon yapılması gerekir. Zyxel ile bir dünya proje gerçekleştirdim, iyi konfigure edilirse ve karşılıklı vpn cihazlarında gerek versiyon gerekse firmware güncelliği eşit olarak sağlanır ise bir sıkıntı yaşatmayacaktır.

 
Gönderildi : 09/02/2010 20:35

(@tayfuncelik)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Danışmanlık aldığımız firma ısrarla Draytek'e geçmemiz gerektiğini eski modemlerin network yükünü kaldıramadığını söylüyor.  2 bölgede draytek vigor 2700 adsl modem var. Diğer bölgelerde Zyxell modemler var. Merkezde Gshdsl modem Zyxell. Zyxell'de şu şekilde sorun çıktığı söylendi. Merkez dahil 4 bölge bağlıyken sorun olmadığını 5nci bölge dahil edilince Vpn'de sorun olduğunu söylediler. Draytek alırsak bu sorunu aşacağımızı sölüyorlar. Microsoft Crm programını bölgeler explorer üzerinden kullanmaktalar. Ayrıca Mail ve File trafiğide zaman zaman olmaktadır. Bütün kullanıcılar Skype programını kullanıyorlar. Bölgelerdeki kullanıcılar Crm programının yavaşlamasından ve sık sık kopmasından şikayetçiler. Bu sorunları aşmak için Metro Ethernet düşüncesine vardık.

 
Gönderildi : 09/02/2010 20:49

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Üstün körü bir tespit olmuş gibi, sorunun nereden kaynaklandığı kesin olarak tespit edilememiş gibi..


Madem draytek ile çözülecekmiş, koysunlar demo bir ürün çözülsün sorunlar ve ödeyin parasını akabinde..


İş çözülmeden para alamıyoruz biz müşterilerden, millet nasıl satıyor şaşıyorum bazen 🙂

 
Gönderildi : 09/02/2010 20:59

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba.


Sizin yapınıza benzer bir yapı kurmuştum. Merkez dediğimiz yerde 2Mbps G.shdsl, şubelerde ise 1024Mbps adsl bağlanıtısı vardı. Gün içinde aktif olarak 30 kullanıcı TS'ye bağlanıp şakır şakır kullanıyorlar.Merkezde ise internete çıkmak için ayrı bir adsl hattı yok, kullanıcılar shdsl ile nete çıkıyorlar ve kullandığım cihazların hepsi Zyxel marka ve bu markayı seviyorum, sorunsuz oluyorlar. Fikrimi sorarsanız öncelikle modemlerinizin firmwaresini güncelleştirin, modemleri sıfırlayıp VPN ayarlarını yeniden yapın. Telekomdan gelen Shdsl kablosunu kontrol edin, kıırlma paslanma olabilir. Merkezdeki makinelerde de bir antivirüs programıyla tarama yapın. Lakin yine bu firmada bir ara şubelerle bağlantısı çok yavaşlayıp bir süre sonra bağlantıları kopuyor, modemi kapatıp açınca düzeliyor fakat bir süre sonra yine takılmalar oluyordu. Sistemde Nod32 kurulu idi. Hepsini kaldırıp Norton 2010 ile tarama yaptırdığımda makinelerden birinde Trojan Horse tesbit etti. Temizledikten sonra hiç bir sorun kalmadı.


Enteresan olan sorunun hep modemlerde olması. Öncelikle yukarıda söylediklerimi ve diğer ihtimalleri araştırın. Sorunu yine çözemezseniz başka bir kişiden danışmanlık alın bence.


Iyi günler.

 
Gönderildi : 11/02/2010 20:19

(@tayfuncelik)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Şuan heryerde Zyxell yok. Şuan 2 bölgede draytek , diğer bölgelerde Zyxell var. Yeni yerimize taşınalı 1 ay kadar oluyor Gshdsl hattında bir problem olduğunu sanmıyorum. Bir ara virüslerin temizliği ile bayağı uğraştım. Server'lara bile bulaşmışlardı. Şuan Server'larda lisanslı olarak kullandığımız Kaspersky var. Şuan da Tüm bölgeler merkeze bağlanıyor sorun yok. Fakat bölgelerin kendi aralarında Vpn bağlantısı yok. Danışmanlık aldığımız firma ile toplantı yapacağız. Bu arada tüm kullanıcılar Crm programını internet explorerı açarak http://crmserver adı' nı yazarak giriş yapıyor. Crm Server üzerinde ayrı bir application çalıştırmıyoruz. Rami 2 gb ve pro 2000 server. Raminide artırmayı düşünüyorum.


 Yardımlarınız için teşekkürler. 

 
Gönderildi : 12/02/2010 14:40

Paylaş: