Forum

Network + Windows 2...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Network + Windows 2003

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
376 Görüntüleme
 Park
(@Park)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

- ilk mesajım olması adına da hepinizi saygıyla selamlamak isterim..

 

Benim windows 2003 x64 standart sunucum var. 8 GB Ram.

Adsl, static IP. 

 

Sorun şu; "Local ağda" bile uzak masaüstü açıp da (terminal server) bağlanıp sunucudaki videoları izlemek istediğimde donmalar olmakta ayrıca normal yayını alamamaktayım, blok blok gelmekte..

Local ağda -wireless değil, kablo- böyle sorun olabilir mi.. Başkaca hiç sorunum yok. Yönlendirebilirseniz mutlu olurum.

 

Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 02/02/2010 16:14

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


Terminal Services Teknolojisi bu ihtiyacınız için geliştirilmemiştir. ama izleyemeyeceksiniz diye bir kural yoktur ki sizler performanstan şikayet etmektesiniz.


İzlemek istemiş olduğunuz video boyutu ve formatı çözüm için bire bir etkendir. bu bilgiyi paylaşırsanız daha iyi paylaşımlarda bulunabiliriz.


Fakat ihtiyacınız için geliştirilmiş olan teknoloji Windows Media Services 2008' dir.


  http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/forpros/serve/prodinfo2008.aspx
















Windows Media Services 2008 is an industrial-strength platform for streaming live or on-demand audio and video content to clients over the Internet or an intranet. Use Windows Media Services 2008 to configure and manage one or more Windows Media servers running on the Windows Server 2008 operating system.




Your clients can be:

  • Computers or devices that play the content using a player, such as Windows Media Player or Silverlight.
  • Computers running Windows Media Services that are proxying, caching, or redistributing your content.
  • Custom applications that have been developed using the Windows Media Software Development Kit (SDK).

Windows Media Services 2008 contains a new, built-in cache/proxy plug-in that you can use to configure your Windows Media server either as a cache/proxy server or a reverse-proxy server. Also, Windows Media Services is a supported installation option for Server Core installations of Windows Server 2008.

Learn more about product features

 
Gönderildi : 03/02/2010 00:00

 Park
(@Park)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Aslında amacım sadece video izlemek degil,

 ama benim windows2003 serverim var ve ben onun üzerinde -vmware- FreeBSD kullanıyorum, web server, mysql server vs gibi.. ve ben başkaca yerlere gidince o servere ulaşıyorum onu artık herşeyim gibi kullanıyorum..

 Elbette localde değilken (uzak hattan) video açmıyorum -hat, band sorunları malum-, genel amaçlı kullanıyorum windows 2003 serveri, bir desktop gibi.. Evde de otururken, ona laptop ile -kablolu- olarak bağlanıyorum birçok şey yaparken, örneğin ssh açıp php ile program geliştirirken  bazen de onda videolarım var onları izleyebiliyorum uzak masa üstü ile tabi..

Yani amacım bir media server vs tarzı birşey degil.. Ama önceden Ubuntu linux üzerinde VNC kullanıyordum , nihayetinde o da bir nevi uzakmasaüstü hiç böyle sorun olmamıştı..

Teşekkür ederim alakanıza..

 

 
Gönderildi : 03/02/2010 01:43

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

RDP, Citrix, vnc etc..


Bunların kullandıkları protokol yapıları ve paket akış diyagramlarındaki işleyiş birbirinden farklı olabilir ve bu nedenle performans farklılıkları oluşabilir.


RDP de en iyi performans zeminini oluşturmak için adresteki dökümanı gözden geçirebilirsiniz... yine fayda sağlamaz ise RDP tarafında yapacak bir şey yok malesef.


http://download.microsoft.com/download/4/d/9/4d9ae285-3431-4335-a86e-969e7a146d1b/RDP_Performance_WhitePaper.docx


 

 
Gönderildi : 03/02/2010 03:11

Paylaş: