Forum

KABLO NETTE 128 ADE...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

KABLO NETTE 128 ADET SABIT IP ICIN ROUTER SECIMI VE KURULUMU

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
364 Görüntüleme
(@huseyin_ISIK)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

 


 Arkadaslar oncelikle yapıdan bahsedeyim sirket bunyesinde 3 adet kablo net hattı mevut bunlar 10 mb sirket ici kullanicilara tahsis edilen 4 mb linux server icin tahsis edilen yine 4 mb server 2003 icin tahsis edilen bu 3 hatta 3 adet motorola modem bagli sirket ici kullanilan 10mb bir adet ap. bagli ve router gorevi goruyor ayni zamanda diger iki hat direk serverlara bagli .


 Yapmak istedigimiz yapiya gelince 10 mb sirket ici kullanilan hat kalacak diger 2 hat iptal eidlip kablonetin smetrik hatti olan 2mb upload 2mb downloadlık hattı alınacak ve en az 8 li bir ip blogu alınıp bu 2 servera verilecek , fakat spam ve virus problemlerinden dolayi ve 5651 kanunuyla ilgilide biseyler yapmak istiyoruz dolayisi ile normal bi router yerine 2 adet wan portu olan bi router bulup birine 10 mb baglayip bivlan yapip sirket ici kullanicilara ayirmak diger van portunada ip blogunu tanımlayıp serverları koymak dolayısı ile spam ve viruslu maillerle mucadele edebilmek boyle bir yapi icin ne onerirsiniz hangi cihazlar veya daha farklı bir mantıkla neler yapılabilir simdiden herkeze tsk ediyorum

 
Gönderildi : 30/01/2010 20:11

(@cenkercetin)
Gönderiler: 407
Famed Member Yönetici
 

selamlar,

tam istediğiniz yapıya uygun bir ürün var Zywall 70. 2 adet wan bacağına istediğinizi sonlandırabilirsiniz. load balance özelliği ve fail over özelliği de vardır. Forum da arama yaparsanız bununla ilgili konfigurasyonlara da ulaşabilir resimler bölümünde yaptığım projeleri görebilirsiniz.

Kolay gelsin. 

Cenker Çetin

Dijital Dönüşüm Danışmanı

 
Gönderildi : 09/02/2010 11:50

Paylaş: