Forum

Radyolink Kullanımı
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Radyolink Kullanımı

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,016 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaslar,


bir işletmede yüksek hızda internet gerekli (metro ethernet), telekomla görüşüldü, en yakın istasyona 5000 metre söyleniliyor. ve yatırım maliyetinin bir kısmı ! nı ttnet karşılıcakmış geriye kalan  20 bin lira firmaya ödetilecek.


aynı yetkili yatırım maliyetinden kurtulmak için önerdiği çözüm "radyolink" ancak radyolinkten en fazla 20 mb alınabilecek, bu hız benim için yeterli ancak radyolink kullanan veya deneyimi olan arkadasların tecrübesine danışmak istedim.


sizce?


masraftan kaçıp bağlantıyı radyolink üzerindenmi almalıyım,alırsam hat kopma yaşarmıyım? olumsuz hava koşullarındaki durum ne olur?


yoksa 20 bin liralık fiber altyapısına girmelimiyim


 


cevaplar için şimdiden teşekkürler

 
Gönderildi : 07/10/2009 14:18

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba;

 

Radyolink i TT birçok yerde kullanıyor. Doğu da da bu cihazlar kullanıyor ve günümüz hava koşullarına göre radyolink istasyonları seçiliyor. Açıkçası problem  olduğunu duymadım. TT dan bilgi alabilirsiniz ama F/O ten verimli olmaz. Kablosal yapı garantidir. 

Metro tarafında sözleşme yapıp kablosal yapı için ücret ödemeyebilirsiniz. Bu KM olarak hesaplanıyor yani şu km için 10 mbps hız alıp 2 sene taahhüt te bulunabiliyorsunuz. Bunu sorun. Birde radyo link te size dedicated 20 mbps mı verecekler? Ya da bu  hız  başka aboneler tarafından paylaşılacak mı?

 
Gönderildi : 08/10/2009 11:58

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Murat Bey Cevap için teşekkürler,


ne yazıkki en yakın istasyona olan uzaklığı yaklaşık 5000 metre, ve bu altyapının sadece yarısını karşılayacaklarını söylüyorlar,Ayrıca 2 sene sözleşmeye razıyım ama 5-6 yıllık sözleşmelerin lafı ediliyor, özel bir firmada, heleki hızla gelişen bir teknolojide  5-6 yıllık bir sözleşme kabul edilebilir değil bence.  dediğim gibi bu altyapının sadece yarısını karşılayacaklarını söylüyorlar yani buda bana 16-17 bin lira gibi maliyet yansıtmaya çalışıyorlar. açıkçası şaşırdım ne yapacağımı, o bölgede bakır kablodan verim almak bir hayal gibi...


Radyolink kullanmadığım için açıkçası ne önereceklerinide bilmiyorum onun için bilgi almak istedim ama kablosuz bağlantıya her zaman bir antipatim olduğu gerçek.

 
Gönderildi : 14/10/2009 02:33

(@OnurARABACI)
Gönderiler: 389
Reputable Member
 

Merhabalar,

Bir kac buyuk ISP firmasi ile de gorusmenizde yarar var. ISP firmalari turktelekom ile o kadar hasir nesirlerki cogu zaman musteri baglayabilmek adina bu tur alt yapi masraflarini bir sekilde turktelekom tarafina yansitmasini biliyorlar.

Siz teklif isterken, ben telekom ile gorustum mesafe, masraf vs. hic bahsetmeyin. Sizden su kadar mb hat istiyorum, bu konuda bana alt yapi masrafi olmadan sunacaginiz tekliflerinizi rica ediyorum seklinde 😀

 

 
Gönderildi : 14/10/2009 11:24

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

görüşmemi tavsiye edeceğiniz İSP firması varmıdır? yönlendirirseniz sevinirim

 
Gönderildi : 14/10/2009 15:40

(@OnurARABACI)
Gönderiler: 389
Reputable Member
 

görüşmemi tavsiye edeceğiniz İSP firması varmıdır? yönlendirirseniz sevinirim

Benim zamaninda NetOne ile gorusmelerim olmustu ancak suanda Turk.Net olarak degisti sanirim. Borusan Telekom ve Teknotel diger aklima gelen isp'ler arasinda yer aliyor. 

 
Gönderildi : 14/10/2009 15:46

Paylaş: