Forum

Ağda dosya kopyalam...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ağda dosya kopyalama sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,049 Görüntüleme
(@SalihESKiOGLU)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Ankara şubemize XP Professional yüklü bir bilgisayar koyduk ve üzerinde bir klasörü paylaşıma açtık. Bu klasörün içine İstanbul ofiste çalışan arkadaşlar dosya kopyalayacaklar. Ancak bu kopyalama işlemini sırasında "Yol çok derin" veya "Belirtilen ağ kaynağı artık geçerli değil" gibilerinden mesaj veriyor. Dosya kopyalanmış gibi gözüküyor. Yani benim bilgisayarımda duran dosyanın boyutuda 25 KB karşı tarafa kopyalanan dosyanın boyutu da 25 KB ancak dosyayı açmak istediğimizde dosya okunamıyor mesajı veriyor. Yani dosya kopyalama işlemi aslında başarısız oluyor.

 Ankara şube ile İstanbul şube arasında VPN bağlantımız var. İstanbul ofiste 8 Mbps lik Metro Ethernet bağlantısı var. Ankara ofiste ise 4Mbps lik internet bağlantısı var. İstanbul  şubede ki IP yapısı 10.0.0.x Ankara şubede ki IP numaramız ise 10.0.1.x şeklindedir.

 

İşin ilginci uzak masaüstü bağlantısı yapıldığında herhangi bir sorun olmuyor. Dakikalarca uzak masaüstü bağlantısı kullanılabiliyor.Ama dosya kopyalamada sorun yaşıyoruz. Ve Ankara'da ki bilgisayar üzerinden İstanbul'da ki bilgisayaradan dosya çekilebiliyor. Bu sorunu geçici olarak aşmak için Ankara'da ki bilgisayara Filezilla FTP Server kurdum. İstanbul ofisten dosya kopyalamak isteyenler şimdilik explorerdan ftp bağlantısı yapıp dosyalarını kopyalıyorlar. Ancak bu şekilde bağlandıkalrında Windows üzerinde ki yetkilendirmeler çalışmıyor. Ve bağlanan kişiler her dosyayı görebiliyor ve silebiliyor. FTP Server üzerinde farklı kullanıcı isimlerine farklı yetkiler verilebiliyor ama şu anda sadece yönetim kademesinde ki kişiler  FTP bağlantısını kullanıyor ve ileride başka elemanların o klasörlere erişmesi gerekecek. Bu durumda sürekli olarak FTP üzerinden ayar yapmak pek mantıklı değil..

 

Bu konu hakkında yorumlarınızı ve çözüm önerilerilerinizi bekliyorum. 

 

Şimdiden ilgilenen arkadaşlara çok teşekür ederim.

 
Gönderildi : 04/08/2009 18:37

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Selam,

Peki kopyalama işlemini ters yöne doğru yaptığınızda durum nedir? (ankaradan istanbula)

 
Gönderildi : 04/08/2009 18:58

Paylaş: