Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Azure Ücretsiz Abonelik

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
493 Görüntüleme
(@selimkucukgul)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Bildiğiniz üzere Microsoft Azure platformu üzerinden açılan 1 aylık ücretsiz accountta 610 TL bakiye limiti verilmekte.Birkaç gün öncesine kadar ücretsiz bir account oluşturup burada 1 adet Windows Server12, 3 adet linux server ve Sanal ağ oluşturup kendi çapımda lab ortamı kurmaya çalıştım.Kurduğum tüm makineleri daha 1 gün bile olmadan silmeme rağmen hesabımı açtıktan 2 sonra bakiye yetersiz şeklinde uyarı aldım ve uygulamayı ücretsiz kullanamadım.Microsoft'a case açtığımda ise bana tird party service kullandığım için hesabımdaki bakiyenin bittiğini belirttiler.

 

Henüz bu alanda tabiri yerinde ise çiçeği burnunda bir meraklı olduğum için konuya tam olarak hakim değilim. Nedir bu third party service leri, neden bakiyemde hala 500 küsür TL gözükürken bakiyeniz yetersiz gibi uyarı almaktayım bilgisi veya fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim

Teşekkürler

 
Gönderildi : 24/05/2016 17:42

(@umitseyhan)
Gönderiler: 367
Üye
 

Merhaba Selim Bey,

 

Azure üzerinde oluşturmuş olduğunuz lab ortamının detaylarını verebilir misiniz? VM instance olarak ne kullanıdınız? Storage olarak nasıl bir yapılandırma gerçekleştirdiniz? Sunucular üzerinden upload işlemi gerçekleştirdiniz m? vs..

 

Bilginize.

 
Gönderildi : 25/05/2016 00:18

(@selimkucukgul)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Kurmuş olduğum lab ortamında Windows ve Linux makineler kurdum.sadece test amaçlı kullandığım için Windows makinelerin storage olarak kapasitesi oldukça fazla idi fakat hemen aynı günde bu makineleri sildim.

 

Linux makineler için ise 3 adet makine kurdum ve storage olarak normal kapasite kullandım.Sonrasında üzerinde mail server yüklemeye çalıştım.

 

Teşekkürler

 
Gönderildi : 20/06/2016 12:43

(@umitseyhan)
Gönderiler: 367
Üye
 

Merhaba Selim Bey,

 

Açmış olduğunuz VM'lerin özellikleri nedir? Azure üzerinde farklı seviyelerde makineler mevcut. Siz VM'leri D3, D4, D5 vb hangi seviye de açtınız?

 

Bilginize.

 
Gönderildi : 20/06/2016 12:58

Paylaş: