Forum

Exchange Online Spa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Online Spam Policy

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
420 Görüntüleme
(@HuseyinOLGUN)
Gönderiler: 25
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Ciddi anlamda spam mail almaktayım, gönderilen mail içeriği hep kişisel gelişim eğitim setleri üzerine. Göderen mail adresi her mailde değişmekte, içerikteki ürün hepsinde farklı bugün [email protected] dan mail geliyorsa yarın [email protected] daha sonra [email protected] gibi sürekli dinamik olarak geliyor. Exchange online bunun spam olduğunu algılayıp Junka atıyor fakat ben tamamen engellemek istiyorum.

Konuya göre, içerdiği kelimeye göre ya da gönderen maile göre policy yazamam hep değişiyor. Gönderen de bunun bilincinde olduğunu düşünüyorum. 

İşin garip tarafı ise şu şekilde Natro üzerinde yaklaşık 10 adet domain+hostum var. Benim haricimdekiler pop3 mail sunucu kullanıyor. Diğer domainlerin bilindik mail adreslerine de aynı mailler düşmeye devam ediyor. Natrodan kaynaklandığını düşünüyorum ayrı bir konu fakat kendi domain'imde exchange tarafında nasıl engelleyebilirim.

 
Gönderildi : 19/05/2016 17:26

(@umitseyhan)
Gönderiler: 367
Üye
 

Merhaba Hüseyin Bey,

 

Bu aşamada benim size tavsiye edebileceğim işlem. SPAM olarak algılanan maillerin junk kutusuna değil karantina posta kutusuna aktarılması. Böylelikle SPAM mailler kullanıcıların e-posta kutularına gelmeden direkt olarak engelleyebilirsiniz. Bu işlemide Exchange Admin Center -> Protection -> Spam Filter bölümünde ilgili policiyi değiştirmeniz yeterli olacaktır.

 

Bilginize.

 
Gönderildi : 20/05/2016 13:21

(@HuseyinOLGUN)
Gönderiler: 25
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Umit Bey Merhaba,

 

Yardımınız için teşekkür ederim, spam filtresini bahsettiğiniz gibi karantinaya yönlendirdim. Birkaç gün sonra sonucunu buradan paylaşıyor olurum.

 
Gönderildi : 24/05/2016 04:35

Paylaş: